01 srp - 11 kol
ISTRA I PRIMORJE
Lovran

7. Festival klasične glazbe "Lovran Classic"

ISTRA I PRIMORJE | Lovran

01 .07 - 11.08 .2024

7. Festival klasične glazbe Lovran Classic

Lovran

share

U ponedjeljak 1. srpnja u 21h na trgu sv. Ivana festival će otvoriti duo Metod Sironić, flauta i Jelena Tihomirović, klavir, ujedno začetnici i organizatori festivala. Kao duo nastupaju već više od 15 godina diljem Hrvatske i Europe. Bave se također i ranom glazbom te su 2018. godine pokrenuli festival Dani rane glazbe koji se odvija u svake godine u listopadu u Rijeci.

U srijedu 3. srpnja u 21h na trgu sv. Ivana za lovransku će publiku nastupiti trio Evocación, kojeg čine gitaristi Luka Lovreković, Lovro Peretić i Ivan Šimatović. Suradnju su započeli tijekom studija na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu, od kada su zabilježili veliki broj koncerata i nastupa na značajnim manifestacijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Osvajači su brojnih nagrada, a uslijed pobjede na natjecanju “Paola Ruminelli” snimili svoj prvi album pod imenom Evocación za izdavačku kuću dotGuitar, objavljen 2020. godine.

U utorak 9. srpnja u 21h na trgu sv. Ivana nastupit će Filip Merčep, jedan od naših najistaknutijih udaraljkaša međunarodne karijere. Nakon osvajanja brojnih domaćih i međunarodnih nagrada, poseban fokus daje na kreiranje novog repertoara za ponajviše za marimbu i vibrafon u suradnjama sa suvremenim skladateljima. Filip je MarimbaOne umjetnik te mu je u 2018. Ministarstvo kulture RH priznalo status slobodnog umjetnika.

U četvrtak 11.07. u 21h na trgu sv. Ivana po prvi puta na Lovran Classicu, publika će imati priliku doživjeti suradnju između glazbene i dramske umjetnosti. Vrlo uspješna monodrama autorice i glumice Ane Vilenice o povijesnom liku Ane Katarine Zrinski nadopunit će rano-glazbeni brojevi koje će izvoditi Metod Sironić na baroknoj flauti i Jelena Tihomirović na čembalu. Monodrama Ana Katarina s kojom je autorica najčešće nastupala na povijesnim posjedima obitelji Frankopan, prvi puta će se izvesti na istarskoj strani Kvarnera.

Ulaz na sve plesne programe i otvorenje festivala 1. srpnja je slobodan. Ulaznice za programe 7. Lovran Classica mogu se rezervirati na email adresu [email protected], te kupiti sat vremena prije početka koncerta.

*U slučaju lošeg vremena koncerti će se održati u umjetničkoj galeriji Laurus

Festival podupiru Općina Lovran, TZ Općine Lovran, TZ Kvarnera,  Ministarstvo Kulture i Medija RH i Primorsko-goranska županija. Realizaciju festivala omogućili su i UPUH,  BHS – Best hospitality solutions, Hotel Lovran, Hostel Link, Park prirode Učka, Cipera beach bar, Cvjećarnica Kontrada, Restaurant Knezgrad, Lovranski pub i Stubica d.d.

Sljedeći događaj