18
pro
Zagreb
AKC Attack

ABOP

Zagreb | AKC Attack

18 .2021

ABOP

abop-attack-event-cover

share

Ove subote 18.12. od 20h do 23.30h u AKC Attack vaš čeka ABOP!

ABOP ne treba posebno predstavljanje – dobro znani live elektonski bend, kritički priznan i nagrađivan, koji miješa acid house, techno i druge elektronske žanrove. Ivan Levačič i Ivan Vodopijec dijele jedan set bubnjeva, a na basu ih prati Erol Zejnilović i na sintisajer Ivan Bozanić.

Rijetko koji bend doživi instant uspijeh kao ABOP – njihov prvi istoimeni EP iz 2016. je u rekordnom vremenu rasprodan. Nakon toga nižu uspješne evente svirajući u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Njemačkoj, Slovačkoj, Francuskoj, Češkoj itd. dok su svoje fanove zabavljali i na festivalima poput Terranea, Dimensionsa i EXIT-a. Bend je primio 2017. godine nagradu Ambasador koja se dodjeljuje za dostignuća u hrvatskoj elektronskoj glazbi.

Prvi spot objavljuju 2018. godine za pjesmu Right Now u režiji Katrin Novaković, a video je čak bio prikazivan i na Berlin Music Video Awardsu 2019. Iste godine ABOP objavljuje svoj prvi LP pod nazivom Delta u najplodonosnijoj indie izdavačkoj kući PDV, a na albumu je radio i poznati DJ Petar Dundov.

I ovaj album je nanizao mnog priznanja struke (tri Ambasador nagrade – najbolji album, najbolji bend elektronske glazbe i najbolji vizualni identitet) te tri nominacije od hrvatskih glazbenih kritičara Rock&Off.

Sljedeći događaj

18 - 16
pro
Zagreb
Crkva sv. Petra apostola
Navik on živi ki zgine pošteno