27 stu - 01 sij
Zagreb
Akademija likovnih umjetnosti

Akademija - Advent u ALU

Zagreb | Akademija likovnih umjetnosti

27 .11 - 01.01 .2021

Akademija - Advent u ALU

Akademija – advent u ALU

share

27.11. u 18 sati otvara se vjerojatno jedna od glazbeno najatraktivnijih lokacija ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa.
U parku Akademije likovnih umjetnosti, Ilica 85, od 27.11 do 1.1. publika može uživati uz bogat glazbeni program, čarobni božićni vrt te nezaobilazne adventske mirise klinčića i bogatu gastro ponudu.
Zajednički naziv ovog zimskog festivala je Akademija.

Park ALU je u posljednje dvije godine profiliran kao prostor umjetničkih izložbi, koncerata i ostalih glazbeno-scenskih izvedbi, a u formi pravog božićnog vrta ovog prosinca visoko podiže ljestvicu atraktivnosti adventskih programskih sadržaja.

Nipplepeople, Boris Štok, Svemirko, pocket palma, Kukus, Drito iz Akademije, Whateverest, DJ Indy, Stanko Bondža i Sinke Fresh… samo su neki od izvođača, a dodatni sadržaji poput prodajne izložbe slika Plati i nosi, dječjeg festivala Eko Limach Fest i brojne kulinarske radionice garantiraju dobar provod.

Z++, trenutačno vjerojatno najveća hrvatska hip-hop/trap zvijezda, koja se u biti igra mnogim žanrovima, spletom okolnosti umjesto za Božić, u Akademiju stiže na Staru godinu. No možda će to ispasti kao jedna od boljih glazbenih solucija za proslavu ulaska u novu, 2022. godinu (na otvorenom)! Pretpostavlja se da će Akademija biti popunjena do zadnjeg mjesta, obzirom na interes koji ovaj briljanti glazbenik izaziva.  Samo četiri tjedana nakon rasprodane Tvornice kulture i tri mjeseca nakon nastupa na rasprodanom Dritu iz MSU-a, z++ stiže u Akademiju, proslaviti što Kraj godine pada na Petak!

Posebna atrakcija lokacije su svjetlosni efekti i deseci tisuća lampica, stalna postava izložbe skulptura 12 velikih hrvatskih kipara (od Meštrovića do Augustinčića).

Ulaz na sve koncerte i programe je besplatan.

Na ulazu je potrebno pokazati digitalnu EU Covid potvrdu, ovlašteni rezultat negativnog antigenskog testa ne starijeg od 48h ili dokaz o preboljenju u zadnjih 6 mjeseci.
Na samom ulazu neće biti testiranja

Sljedeći događaj

27
stu
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana
Igor Kuljerić: „Životinjska farma“