12
lis
Zagreb
Peti Kupe

Aleksandar Ljiljak u Petom kupeu

Zagreb | Peti Kupe

12. 10. 2023 | 21:30

Aleksandar Ljiljak u Petom kupeu

Ljiljak 25

share

Aleksandar Ljiljak – Ljiljak25

Osnivač legendarnog yammata Aleksandar Ljiljak najavljuje prvi samostalni koncert povodom 25 godina karijere.
Aleksandar Ljiljak koncertom naziva “Ljiljak25” obilježava 25 godina karijere što je ujedno i prvi samostalni nastup u 25 godina karijere – 12. listopada u zagrebačkom klubu Peti Kupe.
Ljiljkova karijera krenula je 1998. pokretanjem neprežaljene grupe yammat, s kojom je svirao i za koju je pisao i producirao pjesme od kojih se posebno izdvaja jedan od njihovih najvećih hitova “Putujem”.
Svoj talent prenio je na male ekrane kroz skladanje pozadinske glazbe. Između 2005. i 2012. skladao je za preko 900 epizoda jedne od najuspješnijih domaćih serija uopće – “Zabranjenu ljubav”, za TV serije “Dobre namjere”, “Hitna 94”, “Periferija City”, “Bandićevi”, “Ljubav je na selu” te dvije sezone “Ruže vjetrova”.
Skladao je i naslovnu temu za dokumentarni film “Lice glumice” za koju je tekst pisao veliki Arsen Dedić, a otpjevala ju Ivana Vrdoljak Vanna.
Za Natali Dizdar napisao je jednu od njenih najpoznatijih pjesama “Dan po dan”, a kao osnivač Headoneasta s kojim djeluje već 20 godina, nanizao je veliki broj hitova.
Ulaznice su puštene u prodaju po “early bird” cijeni od 12 EUR do 15. kolovoza, nakon čega je redovna cijena 15 EUR, dok će na dan koncerta cijena biti 20 EUR.
Ulaznice se mogu kupiti online preko sustava Entrio.hr kao i na svim njihovim prodajnim mjestima.

Sljedeći događaj