01
tra
Zagreb
Sax!

Alen Vitasović

Zagreb | Sax!

01. 04. 2023 | 20:00

Alen Vitasović

Koncert Alena Vitasovića u Saxu

share

U rokovnike i pametne telefone valja pribilježiti subotu, 1. travnja. Nije aprilili, zbilja će biti fešta svih fešta. Cijena ulaznice je 12 eura u pretprodaji, a na dan, ako ih ostane, će koštati 14 eura i mogu se kupiti tijekom radnog vremena Saxa. Alen to u pravilu rasprodaje bez grča pa topla preporuka da se svi zainteresirani osiguraju na vrijeme.

Alen je bio vrlo stvaralački plodan tijekom pandemije, pa je izbacio singlove “U dušu”, “Oštarije su mi zaprli”, “Ili si ili nisi”, “Da se ne zatare” i “Vrime je za doma poć”, a zadnji hit koji je izbacio je “Dopri oči”. Saksofon, klavijature, harmonika i flauta samo su neki su od instrumenata koje je svirao ili svira multitalentirani Alen. U vrlo bogatoj i živopisnoj karijeri izbacio je brojne uspješnice kao što su „Ne moren bež nje“, „Jenu noć“, “Niš mi se ne da” i „Ja ne gren“.

Brojne su zanimljive priče i kurioziteti vezani uz njega, a jedna od njih je svakako činjenica da je 1997. odlukom predsjednika Tuđmana dobio Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobit doprinos kulturi. Svaki njegov nastup priča je za sebe i svojevrsna katarza za sve prisutne, a sigurno će tako biti i ovaj put. Jer ništa u glazbi nema veće, Stankoviću, nego kad Alen pjeva „Purple Rain“. Dobro, možda kad svi uglas pjevaju “Buru”, ali to zna svatko za sebe. VAŽNA NAPOMENA: Oradama je ulaz zabranjen.

Sljedeći događaj

02
tra
Zagreb
Studentski centar
Damien Rice