04
stu
Zagreb
Dva osam

Alergija i Saša 21 u klubu Dva Osam

Zagreb | Dva osam

04. 11. 2023 | 21:00

Alergija i Saša 21 u klubu Dva Osam

Alergija i Saša 21 u klubu Dva Osam

share

Opaka punk večer nas očekuje u subotu, 4. 11., uz stare majstore žanra – Alergiju i Saša 21.

Alergija
Otkako su se ponovo okupili, hiperproduktivni dečki iz zadarske Alergije ne miruju, početkom 2023. su objavili singlove, i prateće videospotove, za pjesme “Krv i znoj”, “Dobar stari punk” (s legendama domaće scene Valterom Kocijančićem i Davorinom Bogovićem) i “Šupak”.

Nastali 1994. godine, Alergija dolazi iz Zadra i donosi svoj poznati zvuk uličnog punk rocka koji traje već skoro 30 godina. Prvim istoimenim albumom “Alergija” postavljaju svoje mjesto na hrvatskoj punk mapi. Uz pomoć tog vjetra u leđima 1997. nastaje legendarni oi/street punk album ovih prostora “Četvrti stalež”, uz koji je bend dobio stalno mjesto u prvoj ligi punk scene u regiji! Pauze i život onemogućili su više izdanja ovog benda, ali su ipak uspjeli 2009. objaviti još jedan album pod nazivom “Globalno zatoopljenje”, s kojeg smo dobili nekoliko njihovih vječnih himni.

Ovaj dalmatinski punk bend poznat po svojim pjevnim refrenima i društvenom angažmanu, sa žestokim punk rock temeljima, garantira uvijek dobru zabavu i skupno pjevanje uz bitne poruke! Članovi benda su Stipe Bujas (vokal), Pero Kožul (gitara i vokal), Stipe Krpina (bass gitara i vokal) i Zvonko Kosović (bubanj i vokal).

Alergija nastavlja rad na svojem novom studijskom albumu koji će objaviti za PDV, a kojeg svi željno iščekujemo jer smo sigurni da ćemo dobiti još jedan ulični klasik!

Saša 21
Pioniri boogie punk rocka, osnovani prije više od desetljeća, ozbiljno započeli s radom 2012. godine, Saša 21, aktualni je bend bivšeg gitarista i glavnog autora KUD Idijota, veterana domaće scene Saleta Verude. Albumom “VD-i1” isporučili su jedan od svojih najzrelijih autorskih radova do sada, prepoznatljivog guitar rock / punk ’77 stila. Ručno numerirano LP izdanje, davno već rasprodano, bilo je limitirano na 521 primjerak i objavljeno u koprodukciji s izdavačkom kućom Dirty Old Empire.

Svirku krase elementarne, bazične, kratke pjesme isporučene kroz ogoljeni rock zvuk trio formacije. Uz sviranje gitare, Saša je preuzeo i ulogu pjevača. Pozitivne reakcije kolega i publike na novo poglavlje u životu ovog prekaljenog punk-rock umjetnika su dale dodatan vjetar u leđa njegovom daljnjem djelovanju. Uz Saleta, u bendu Saša 21 još se nalaze Boris Kvaternik i Igor Sigi Perković.

Cijena ulaznice:

– 8,00 € u pretprodaji
– 10,00 € na ulazu u klub
– 5,00 € za studente, uz predočenje X-ice, na ulazu u klub

Osim putem interneta, ulaznice se mogu kupiti u dućanu ploča PDV, na prvom katu kluba Pločnik, u Međimurskoj ulici 21 u Zagrebu.

Sljedeći događaj