15
stu
Zagreb
Boogaloo

Alestorm u Boogaloou

Zagreb | Boogaloo

15. 11. 2023 | 18:00

Alestorm u Boogaloou

Alestorm Boogaloo

share

Nakon pet godina najpoznatiji metal pirati Alestorm vraćaju se u Zagreb, točnije u Boogaloo!

Velika metal fešta je, dakako, zagarantirana! Nekom veselom masnom bojicom u kalendarima valja zaokružiti 15.11. (srijeda). Ograničeni kontingent early bird ulaznica po cijeni od 29 eura dostupan je preko Dirty Old Shopa, a pretprodajna cijena nakon toga će biti 33 eura.

Prije 19 godina u malom škotskom gradu Perthu grupa momaka odlučila je osnovati epic metal bend s pjesmama o piratima. Dali su sebi ime Battleheart i nisu baš imali pojma što rade, ali uspjeli objaviti nekoliko demo snimaka i steknu lokalnu bazu fanova. Godine 2007. rad benda privukao je pažnju svjetski poznate austrijske diskografske kuće Napalm Records, i nakon promjene imena u Alestorm, bend je potpisao ugovor za pet albuma. Debi album “Captain Morgan’s Revenge” objavljen 2008. odmah ih je lansirao visoko na metalionskom nebu. To im je omogućilo velike turneje s bendovima kao što su Turisas, Sabaton, Dragonforce, Eluveitie i drugih. Bend se brzo našao na pozivnicama za najprestižnije festivale u Europi poput Wacken Open Air, Bloodstock Open Air, Graspop Metal Meeting i Sweden Rock Festival.
Alestorm je do sada izdao sedam albuma, a najnoviji od njih “Seventh Rum of a Seventh Rum”, s jasnom asocijacijom na album Iron Maidena “Seventh Son of a Seventh Son”, bit će promoviran ovom prilikom. Pored brojnih drugih hitova uz koje svi moraju skakati, plesati, piti i znojiti se, ali to hrvatska publika već jako dobro zna.

Članovi benda su Christopher Bowes (vokal), Mate Bodor (gitara), Gareth Murdock (bas), Elliot Vernon (klavijature) i Peter Alcorn (bubanj).

Vidimo se 15.11. u Boogaloou!

Sljedeći događaj

15 - 16
stu
Zagreb
Klub Močvara
Europavox festival Zagreb 2023