28
sij
Zagreb
Boogaloo

Alka Vuica

Zagreb | Boogaloo

28. 01. 2022 | 20:00

Alka Vuica

Alka Vuica

share

Koncert Alke Vuice po prvi puta u klubu Boogaloo, planiran je s početkom od 20h, uz podršku dj Dr. Beata koji će puštati dance glazbu 90-ih.

Alka Vuica, kako sama kaže, piše pjesme otkad je naučila pisati. Na glazbenoj sceni je od 1980. godine, a prvi značajan uspjeh je doživjela 1990. godine, kada je bila u pobjedničkom timu na izboru za pjesmu Eurovizije koju je izvela Tajči pod nazivom “Hajde da ludujemo”

Godine 1993. objavljuje svoj prvi album Laži me. Hitom “Laži me” 1994. godine probija se na vrh hrvatskih glazbenih ljestvica, a pjesma postaje i hit godine. Zatim slijedi hit “Otkad te nema”. Iste godine osvaja nagradu za kantautor godine. Mnogi smatraju da je ona prva uvela etno stil u hrvatski pop.

Godine 1996. osvaja prvu nagradu za scenski nastup na Melodijama hrvatskog Jadrana. 1996. objavljuje svoj drugi album – Za tebe čuvam sebe. Na albumu je i pjesma “Ej, šta mi radiš” koja postaje hit. Slijede albumi Alkatraz, Balkan Girl, Profesionalka i Cirkus.

Od pjesama koje je napisala za druge, valja izdvojiti “Rušila sam mostove od sna” Dina Dvornika i Josipe Lisac (Alka je skupa s Gibonnijem napisala stihove), “Ja sam lažljiva” Denis & Denis (Alka je napisala stihove, a glazbu potpisuje Davor Tolja), “Ja sam zaljubljen” Tonyja Cetinskog, “Lijepa bez duše” Olivera Dragojevića, “Ni na sjever ni na jug” Sandija Cenova i “Danas sam luda” Josipe Lisac.

Alka je jedno vrijeme bila urednica i voditeljica na Novoj TV, i to talk-showa “Jedan na jedan”, a potom i rubrike pod nazivom Alka Individualka u emisiji Red Carpet.

 

Sljedeći događaj