22
pro
Zagreb
KIC – Kulturno informativni centar

Ambientalika - Večer eksperimentalne ambijentalne glazbe

Zagreb | KIC – Kulturno informativni centar

22. 12. 2023 | 20:00

Ambientalika - Večer eksperimentalne ambijentalne glazbe

Ambientalika – Večer eksperimentalne ambijentalne glazbe

share

U petak, 22. prosinca 2023. u 20 sati, projekt TeHÔM u suradnji sa zagrebačkim Kulturno informativnim centrom predstavlja AMBIENTALIKU.

Ambientalika je večer posvećena ambijentalnoj glazbi i njenoj izvedbi uživo uz video pozadine koje prate glazbu. Ovakve večeri (eventi) zamišljeni su tako da publika sjedi i neometano sluša glazbu uronjena u ambijent kako bi doživljaj bio što potpuniji i intenzivniji.

Nas u p a j u :
VISIONS (Kanada) Cyclic Law Records
Visions je solo rad Kanađanina Frédérica Arboura u polju eksperimentalne ambijentalne analogne dron glazbe. Frédéric Arbour vlasnik je Cyclic Law, vrlo utjecajne i trenutno jedne od najboljih diskografskih kuća u polju ambijentalne, ritualne i industrijske glazbe.
Glazbenik i vizionar, Frédéric Arbour otkrio je i predstavio veliki broj izvođača koji su zahvaljujući njegovoj diskografskoj kući postali poznati širom svijeta. Jedan je od glavnih aktera stila Dark Ambient. Frédéric također objavljuje i distribuira knjige o umjetnosti te razne publikacije odabranih nezavisnih izdavača. Pored Cyclic Law diskografske kuće ima još dvije podetikete, Cavsas koja je specijalizirana za metal glazbu, i Aesthetical koja se usmjerila na ritmičku i eksperimentalnu stranu elektronske glazbe. U Europi živi sedam godina. Nakon nekoliko godina provedenih u Berlinu, svoj dom je našao u malom pitoresknom mjestu na obroncima južne Francuske u okolici Toulousea.
www.visionsambient.bandcamp.com
VELGENATURLIG (Portugal) Winter-Light Records
VelgeNaturlig, pravim imenom Ivo São Bento, Portugalac je s trenutnim sjedištem u Grazu.
Ovaj umjetnik zvuka (aureal composer) od ranog djetinjstva istražuje slušne zvučne krajolike kao i kozmički drone, analogno-organske, terensko-akusmatske, kanalizirane sideralne unije.
U svojem radu bavi se istraživanjem zvuka kroz stvaranje različitih zvučnih okruženja i auralnih transformacija prostora – ugodnih, sveobuhvatnih i svijetlih, kao i onih zbijenih, teških, disonantnih i neočekivanih, a njegova se istraživanja kreću od golemih glazbenih prostora koji se neprestano razvijaju, preko višeslojno obrađenih zvukova, terenskih snimaka i elektroakustičkih elemenata, pa sve do jednostavnih i namjenski izrađenih zvučnih pejzaža koji nastaju korištenjem starih analognih strojeva.
www.velgenaturlig.bandcamp.com/
OSIGURAJTE SVOJU ULAZNICU NA VRIJEME JER BROJ SJEDEĆIH MJESTA OGRANIČEN ZBOG MANJEG KAPACITETA DVORANE (70).

Sljedeći događaj

22
pro
Zagreb
Klub Močvara
Sajsi MC u Močvari