26
ožu
Rijeka
Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka

Andrej Gunjin i Riječki simfonijski orkestar

Rijeka | Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka

26. 03. 2022 | 19:30

Andrej Gunjin i Riječki simfonijski orkestar

Gunjin

share

Andrej Gunjin i Riječki simfonijski orkestar

Mladi ruski pijanist međunarodne reputacije Andrey Gugnin poznat je kao strastveni, virtuozni izvođač izvanredne svestrane i okretne tehnike koja služi nadahnutoj glazbenoj mašti. Pobjeđivao je na prestižnim natjecanjima diljem svijeta. Musikverein u Beču, Victoria Hall u Ženevi, Carnegie Hall u New Yorku, Abravanel Hall u Salt Lake Cityiju, Sydney Opera House, Velika dvorana Moskovskog državnog konzervatorija, koncertna dvorana Čajkovski u Moskvi, dvorana Mariinsky, Louvre u Parizu, Tokyo Metropolitan Art Space i Asahi Hamarikyu Hall samo su neke od koncertnih dvorana u kojima redovito nastupa.

Pod dirigentskom palicom Stjepana Vugera, Riječki simfonijski orkestar vodi vas kroz djela dvojice najstrastvenijih i najprodornijih glazbenih sila! Čak i kada mislite da ne znate za neko njihovo djelo, kada čujete, shvatite da ste neki od stavaka iz djela suvremenika Mozarta i 14 godina mlađeg Beethovena zasigurno čuli u toliko drugih prilika.
Inovativni genij koji glazbom nadilazi uobičajene mogućnosti i formalna ograničenja, jedan od najvećih skladatelja čija se slava i danas širi kao svemir – vrijedi za obojicu skladatelja.

Andrey Gugnin, klavir

Riječki simfonijski orkestar

Stjepan Vuger, dirigent

 program:
L. van Beethoven: Egmont uvertira
W. A. Mozart: Koncert za klavir i orkestar br. 23 u A-duru
L. van Beethoven: Šesta simfonija u F-duru, Pastoralna

Sljedeći događaj

26
ožu
Zagreb
Zagrebačko gradsko kazalište Komedija
Alfi Kabiljo: Moji mjuzikli #2