17
stu
Zagreb
Vintage Industrial Bar

Antenat

Zagreb | Vintage Industrial Bar

17. 11. 2022 | 20:00

Antenat

Anteant Plocnik 2017-3 – Ana Opalić

share

U četvrtak 17. studenog ne propusti najpoznatiji nepoznati bend zagrebačkog undergrounda – Antenat.

Njihovu živahnu glazbenu fuziju nemoguće je ignorirati na plesnom podiju. Kombiniraju afrički poliritmični groove, reggae skank, afrobeat, puhačke dionice, ska energiju, pustinjski blues i zvučnu estetiku duba.
Uz tekstove koji slave prirodu i slobodu, njihov stil kojeg su prozvali “sub reggae” poziva publiku na pjevanje uglas.

Antenat je prvenstveno priča o prijateljstvu. Osnovnih pet članova benda okupili su se još u osnovnoj školi 1997. te je od onda njihov izričaj evoluirao zajedno s njihovim dugogodišnjim prijateljstvom. 2006. izdali su svoj prvi album “Subing” i 2008. album “Karavana”, oba s čvrstim temeljima u reggae, ska i dub glazbi. Njihov posljednji album “Izlet” iz 2013. proširio je horizonte benda snažnim utjecajima glazbe s afričkog kontinenta.

Jezgru benda i dalje čini pet originalnih članova: vokalist i perkusionist NenadKovačić, jedan od najaktivnijih glazbenika i vodećih perkusionista lokalne scene; bubnjar Bojan Horvat, važna figura punk rock scene, basist Davor Barišić i gitaristi Boris Vidošević i Marko Fiket. Njima se pridružuju klavijaturist Frederic Lanz, Francuz s hrvatskom adresom; trubač Jura Borić i saksofonist Mak Murtić, jedan od predvodnika nove hrvatske jazz scene.

Karte: 60/80 kn | Prodaja: DOS (Tratinska 18) / Grif & VIB (Savska 160)

Sljedeći događaj

17
stu
Zagreb
Centar za kulturu Novi Zagreb
Koncert klasične glazbe, Elizabeta Adžaga, klavir