12
lis
Čakovec
Centar za kulturu Čakovec

Armando Puklavec i Sofia Mitropoulos u Čakovcu

Čakovec | Centar za kulturu Čakovec

12. 10. 2023 | 20:00

Armando Puklavec i Sofia Mitropoulos u Čakovcu

Armando Puklavec Sofia Mitropoulos

share

Tribina Čakovec četvrtkom / 12.10.2023. / 20.00 sati | Armando Puklavec, bariton | Sofia Mitropoulos, sopran

Na Tribini Čakovec četvrtkom 12. listopada, na rođendan velikog tenora Luciana Pavarottija, u 20 sati očekuje nas koncert baritona Armanda Puklavca i sopranistice Sofije Mitropoulos.

Na glasoviru će ih pratiti Vesna Leljak-Petković i Darko Golubić, a na repertoaru će se naći međimurske popevke i operne arije i dueti.

Međimurski bariton Armando Puklavec rođen je u Čakovcu. Glazbenu školu završio je u Varaždinu, a magistrirao na Sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost u Beču (prof. mag. art. Ralf Döring i prof. KS Robert Holl). Usavršavao se kod brojnih poznatih umjetnika, a debitirao je u HNK-u Zagreb kao Evgenij Onjegin P. I. Čajkovskog. Bogata karijera vodila ga je, ne samo po Europi, već po koncertnim dvoranama čitavog svijeta. Nositelj je brojnih domaćih i inozemnih nagrada kao trombonist i solo-pjevač.

Sofia Mitropoulos rođena je u Solunu, gdje je završila glazbeni studij na Novom konzervatoriju, a debitirala je u Purcellovoj operi Didona i Enej. Usavršavala se u brojnim majstorskim klasama, osvojila mnoge pjevačke nagrade i utjelovila neke od najbitnijih opernih uloga diljem Europe. Ove godine na svečanosti u Solunu 1. veljače UNESCO joj je dodijelio životnu nagradu za doprinos umjetnosti.

Sljedeći događaj

12
lis
Zagreb
Tvornica kulture
Burn Out: Mrave brojim u Tvornici