07
kol
DALMACIJA
Kaštel Gomilica

Ars Longa

DALMACIJA | Kaštel Gomilica

07. 08. 2022 | 20:00

Ars Longa

Ars Longa slika

share

5. izdanje festivala Glazbene večeri kod sv. Jeronima nastavlja ove nedjelje, 07. kolovoza koncertom ansambla Ars Longa, jednog od vodećih hrvatskih ansambala specijaliziranih za autentično izvođenje glazbe baroka. Članovi ansambla su istaknuti hrvatski glazbenici – sopranistica Monika Cerovčec, flautistica Ana Benić, čelistica Lea Sušanj Lujo, čembalistica Linda Mravunac Fabijanić, te oboist Stjepan Nodilo.

Program pod imenom Talijani u gostima, kojim će se ansambl predstaviti kaštelanskoj publici sadrži djela talijanskih i hrvatskih skladatelja iz vremena baroka. Koncert će se održati u Kaštel Gomilici, u staroj crkvici sv. Jeronima, s početkom u 20 i 30 sati, uz slobodan ulaz.

Tiskane programe ovog koncerta posjetitelji će dobiti na ulazu u crkvicu, dok će za detaljan program festivala, koji je ove godine u digitalnom formatu, biti potrebno očitati QR kod kojeg će biti moguće naći na tiskanim programima i plakatima.

Festival organizira Udruga sv. Jeronima uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija RH, Grada Kaštela, Turističke zajednice grada Kaštela i Župe sv. Jeronima iz Kaštel Gomilice.

Sljedeći događaj

07
kol
Dubrovnik
Atrij Kneževa dvora
Vadym Kholodenko