28
lip
Zagreb
Peti Kupe

Azymuth

Zagreb | Peti Kupe

28. 06. 2023 | 20:00

Azymuth

346466266_3377967542456125_2453573559825991748_n

share

Pedeset godina djelovanja uspjeh je do kojeg dođu zbilja rijetki, pogotovo kad je u pitanju glazba. Uspjelo je to brazilskom jazz-funk bendu Azymuth koji upravo ove godine slave 50. obljetnicu. U povodu toga kultni bend kreće na europsku turneju, u sklopu koje 28. lipnja stižu i u Zagreb, točnije u Peti Kupe!

Stvorivši potpuno novi zvuk i vlastiti jedinstveni žanr spajanjem jazz-funka sa sambom, Azymuth je postao jedan od najutjecajnijih brazilskih bendova i zasigurno jedan od najdugovječnijih glazbenih sastava na svijetu. U 50 godina objavili su više od trideset albuma, snimajući i svirajući do danas s istim elanom kao u samim počecima. Kao i njihov utjecaj na jazz i funk, doprinos Azymutha elektroničkoj glazbi diljem svijeta je neupitan, a dokaz tome su i brojne suradnje s imenima kao što su 4hero, Jazzanova, Theo Parrish i Ron Trent.

Bend je, nažalost, ostao bez suosnivača Ivana Contija koji je iznenada preminuo prije mjesec dana. Unatoč tragičnoj vijesti, bend je odlučio održati najavljenu turneju koja će biti posvećena upravo tom legendarnom bubnjaru, po mnogima jednom od najboljih na svijetu. „Riječ azimut na staroarapskom znači put i vjerujem da je pred bendom novi put. Moramo uskrsnuti poput feniksa”, izjavio je basist Alex Malheiros, također suosnivač benda i najbolji prijatelj Ivana Contija zvanog Mamão.

Njemu i klavijaturistu Kiku Continentinu na bubnjevima će se pridružiti veliki prijatelj benda Renato Massa. Ime jednog od najuglednijih brazilskih bubnjara jamstvo je da će koncerti Azymutha ostati putovanja kroz briljantan spektar ekspresionističkog funka s kozmičkom energijom i majstorskom svirkom kakvu biste očekivali od najboljeg tročlanog sastava na svijetu.

 

Sljedeći događaj

28
lip
Zagreb
Trg Kralja Tomislava
Decadance