28
sij
Rijeka
Crkva

Banana zvuk @ Crkva, Rijeka

Rijeka | Crkva

28. 01. 2022 | 18:00

Banana zvuk @ Crkva, Rijeka

share

Promovirajući Robu, Banana zvuk nakon Zagreba seli na Kvarner, u Rijeku!

Banana Zvuk je splitski dvojac koji od 2006. godine širi ljubav prema svim oblicima roots glazbe.
Izvođački i stvaralački dio čine producenti, DJ-evi, MC-evi i glazbenici Luka Barbić (TBF) i Ivan Jurić Yuri (ST!LLNESS). Ovi splitski glazbeni umjetnici bave se istraživanjem i promoviranjem ritmovima od duba, reggaea, hip-hopa, drum’n’bassa, dancehalla, junglea do različitih glazbenih mashupova. Jednako su skloni novom zvuku i svježim izdanjima kao i starim klasicima za kojima posežu da ubrizgaju nove doze adrenalina.
Njihov debitantski album ”Split Banana” iz 2018. godine sadrži sedam pjesama u raznovrsnim reggae stilovima, a izvedene su s ponajboljim svjetskim reggae izvođačima kao što su Tenor Fly, The Ragga Twins, Skarra Mucci… Album ”Split Banana” je bio nominiran za album godine od strane prestižnog europskog portala za reggae glazbu Reggaeville.
Godinu 2020. obilježilo je objavljivanje kompilacijskog izdanja “Re-Shake!” koje obuhvaća remikseve domaćih autora, kao i autorskog singla ”OPG” koji je nastao suradnji s Kandžijom te dobivanje nagrade Ambasador u kategoriji Najbolji dub/reggae selektori u Hrvatskoj. Nagrada Ambasador je dodjela priznanja sudionicima elektroničke scene za ostvarenje u proteklih 12 mjeseci, a dodjeljuje ju je krovna udruga za elektronsku glazbu Klubska kultura koja je isto tako zaslužna i za prvo zajedničko predstavljanje hrvatske na međunarodnoj glazbenoj konferenciji Paris Electronic Week.
Početak 2021. godine obilježava nova suradnja s Reperom iz sobe u obliku reggae remixa singla „Dobro san“, dok druga polovice godine donosi njihov drugi autorski album “Roba”.
🍌 Worries in the Rapertoar 🍌
Zagrijavanje uz lokalni DJ dvojac sa radija Radio Roža sa emisija ”Worries in the Dance” i ”Rapertoar”. Mile i Žile.

Organizatori poručuju:

Ako NEMAŠ COVID potvrdu, za tebe smo pripremili testiranje na ulazu koje će se provoditi od 17:30h do 22h.
Cijena testa: 50kn

Sljedeći događaj

28
sij
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana
Zagrebačka filharmonija – Plavi ciklus: In memoriam Milan Horvat