27
sij
Zagreb
Dva osam

Banana zvuk u Zagrebu

Zagreb | Dva osam

27. 01. 2022 | 19:00

Banana zvuk u Zagrebu

share

Banana Zvuk je splitski dvojac koji od 2006. godine širi ljubav prema svim oblicima roots glazbe. Izvođački i stvaralački dio čine producenti, DJ-evi, MC-evi i glazbenici Luka Barbić (TBF) i Ivan Jurić Yuri (ST!llness). Ovi splitski glazbeni umjetnici bave se istraživanjem i promoviranjem ritmovima od duba, reggaea, hip-hopa, drum’n’bassa, dancehalla, junglea do različitih glazbenih mashupova. Jednako su skloni novom zvuku i svježim izdanjima kao i starim klasicima za kojima posežu da ubrizgaju nove doze adrenalina.

Njihov debitantski album “Split Banana” iz 2018. godine sadrži sedam pjesama u raznovrsnim reggae stilovima, a izvedene su s ponajboljim svjetskim reggae izvođačima kao što su Tenor FlyThe Ragga TwinsSkarra Mucci… Album “Split Banana” je bio nominiran za album godine od strane prestižnog europskog portala za reggae glazbu Reggaeville.

Godinu 2020. obilježilo je objavljivanje kompilacijskog izdanja “Re-Shake!” koje obuhvaća remikseve domaćih autora, kao i autorskog singla “OPG” koji je nastao suradnji s Kandžijom te dobivanje nagrade Ambasador u kategoriji Najbolji dub/reggae selektori u Hrvatskoj.

Nagrada Ambasador je dodjela priznanja sudionicima elektroničke scene za ostvarenje u proteklih 12 mjeseci, a dodjeljuje ju je krovna udruga za elektronsku glazbu Klubska kultura koja je isto tako zaslužna i za prvo zajedničko predstavljanje hrvatske na međunarodnoj glazbenoj konferenciji Paris Electronic Week.

Početak 2021. godine obilježava nova suradnja s Reperom iz sobe u obliku reggae remixa singla “Dobro san”, dok druga polovice godine donosi njihov drugi autorski album “Roba”.

https://www.facebook.com/BananaZvuk
https://www.instagram.com/bananazvuk
https://bananazvuk.bandcamp.com/album/banana-re-shake
https://soundcloud.com/banana-zvuk

Ulaz je moguć samo uz predočenje COVID19 propusnice. Broj ulaznica ograničen je poradi kapaciteta, zainteresiranima predlažemo da ih osiguraju u pretprodaji.

Cijena ulaznice: 40 kn u pretprodaji50 kn na ulazu u klub.

Sljedeći događaj

27
sij
Slavonski Brod
Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić
Ciklus koncerata u povodu 50. obljetnice KKD Ivana Brlić-Mažuranić