03
kol
Šibenik
Tvrđava Barone

Barone Jazz Festival: Daniel Caccia & Organ Trio

Šibenik | Tvrđava Barone

03. 08. 2023 | 21:00

Barone Jazz Festival: Daniel Caccia & Organ Trio

Barrone Jazz Festival 2023

share

Daniel Caccia & Organ Trio

Koncertom Daniela Caccije i Organ Tria u sklopu Barone Jazz festivala 3. kolovoza slavimo 100 godina rođenja legendarnog pjevača i skladatelja Ive Robića. Besmrtne Robićeve hitove u vrhunskim jazz aranžmanima izvest će nagrađivani mladi pjevač Daniel Caccia u pratnji gitarista Ratka Zjače, pijanista Renata Chicca i bubnjara Jože Zadravca. Na repertoaru će se naći i europske jazz uspješnice.

Danijel Caccia ima priznaje za najboljeg mladog pjevača časopisa DownBeat 2013. godine, nagradu Porin za najbolji jazz album uz Jazz orkestar HGM-a 2014. godine te nominaciju za nagradu ‘Echo Jazz Awards’ kao pjevač godine 2016. godine.

Nagrađivani skladatelj i umjetnik Ratko Zjača, nadaleko poznat kao tehnički napredan gitarist i svestran svirač, pokriva mnoge glazbene žanrove, ali je najpoznatiji po svom radu u modernom jazzu i improvizaciji.

Renato Chicco cijenjeni je talijansko-slovenski jazz pijanist, orguljaš, skladatelj i glazbeni pedagog iznimno omiljen među hrvatskim jazz fanovima, a Jože Zadravec, slovenski jazz bubnjar osim što je perfekcionist na svom instrumentu, također je i vrlo uspješan glazbeni producent i predavač u glazbenim školama

Sljedeći događaj