02
pro
Zagreb
Boogaloo

Batushka, Belphegor, Diabolical

Zagreb | Boogaloo

02. 12. 2021 | 18:00

Batushka, Belphegor, Diabolical

share

Nakon nezaboravnog nastupa poljske metal atrakcije Batushka prije četiri godine u prepunom zagrebčkom Boogaloo, se Batushka vraća na „mjesto zločina“ sa svojom novom crnom liturgijom i to u četvrtak 02.12.2021., a sa sobom dovodi još četiri metal benda, Belphegor, Diabolical, Almost Dead i Impalation.

Batushka najavljuje poseban spektakl koji će se sastojati od njihovih starih materijala kao što najavljuju i dio novog materijala. Također najavljuju prodaju posebnog izdanja koje će se prodavati samo tijekom ove turneje i neće biti dostupno na digitalnoj distribuciji niti će kasnije biti reizdan.

Samo tjedan dana prije početka turneje, našoj metal publici dobro poznati austrijski black/death metalci Belphegor će premijerno predstaviti svoj novi album koji će objaviti poznata metal izdavačka kuća „Nuclear Blast“, tako će svi koji posjete ovu turneju biti prvi koji će uživo čuti njihovo novo remek djelo.

Neposredno prije ova dva headlinera na pozornicu će izaći još jedan veteranski bend, švedski Diabolical koji nakon četvrt stoljeća oživljavaju poseban set, u sklopu proslave svoje 25 godišnjice. Netom prije turneje Diabolical će objaviti novi materijal u obliku posebnog jubilarnog EP-a, što će biti njihov prvi materijal objavljen od hvaljenog albuma “Eclipse” iz 2019. Često opisivani kao “zacrnjeni death metal”, Diabolical donose posebno iskustvo uživo i prikaz glazbenog umijeća kakvo ima vrlo malo suvremenih metal bendova.
Kao uvod u ovaj metal spektakl će nastupiti američki Almost Dead i švedski Ipalement.

Početak koncerta najavljen je za 18:00 sati a cijena ulaznice u preprodaji iznosi: akcijska cijena do ponedjeljka 04.10.2021. će iznositi 180 kn, od 05.10.2021. će ulaznice koštati 200 kn, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 220 kn.

Covid 19 mjere će biti usuglašene sa trenutnim mjerama u periodu kada će se koncert održati.

Sljedeći događaj

02
pro
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana
Majstorski ciklus SO HRT-a: U potrazi za novim