30
ožu
Zagreb
Vintage Industrial Bar

BluVinil

Zagreb | Vintage Industrial Bar

30. 03. 2023 | 20:00

BluVinil

BluVinil /Promo

share

Šibenski pop rock bend BluVinil najavljuje koncert u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, u četvrtak 30. ožujka, kojim će promovirati hvaljeni album “Zna li itko tajnu srca?” kao i njegovo CD izdanje.

“Zna li itko tajnu srca?”, u izdanju LAA, uvršten je među najbolje domaće albume 2022. i zaokružio sjajnu godinu za bend. Najavljen singlom “Heroji”, koji je osvojio radijske postaje i postao koncertni favorit, nastavljen je jednako uspješnima “U predgrađu”, “Zasjeda” i “Boris B”. Dalo je to nagovijestiti da će BluVinil objaviti sjajan drugi uradak, a glazbena kritika je složna.

Siniša Miklaužić kaže da bend diže sve na novu razinu svirački, pjevački i produkcijski. “Opet smo dobili cjelovito izdanje koje pokazuje da naša pop glazba može biti i drugačija, zabavnija i bezbrižnija, a u tom aspektu, BluVinilu danas malotko može parirati.” Toni Matošin kaže da je bend snimio “zbirku pjesama koja nijednim taktom ili stihom ne odaje ni naznaku kakvog grča; sve fino teče iz pjesme u pjesmu s mirisom i okusom gotovo bilo kojeg od prethodnih desetljeća popularne glazbe.”

Zoran Tučkar ga naziva ozbiljnim pop albumom dok Aleksandar Dragaš kaže da ljubavne i srodne priče lako uvlače slušatelja u radnju. “Ne samo da su izbjegli “zamku drugog albuma”, nego se i potvrdili kao kvalitetan mladi pop-rock bend, moderan čak i kad gleda u retrovizor.” Igor Jurilj hvali uradak koji nema dosadnih postaja i live potencijal albuma, a Hrvoje Horvat kaže da “retro zvukom pokazuju razumijevanje pop-prošlosti i inkorporiraju je u daleko ironičniju sadašnjost.”

Album je rađen u pauzama između koncerata po Hrvatskoj i regiji što se, kaže BluVinil, savršeno uklapa u tematiku vezanu uz traganje i lutanje. Autor je gitarist i pjevač Matej Nakić, uz nadopunu basista i pratećeg vokala Brune Jakelića, produkciju potpisuje Antonino Šimić iz Greenwood studija, a mastering Filip Vidović iz Matterhorn studija. CD izdanje je dostupno u Zagrebu u Dirty Old Shopu i Rockmarku, kao i u Rijeci u Dallas Music Shopu.

Prilika za čuti kako uživo zvuči “Zna li itko tajnu srca?”, jedan od najboljih domaćih albuma prošle godine, bit će 30. ožujka u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Ulaznice su u pretprodaji po 8 eura, na dan koncerta bit će 10 eura, a dostupne su na www.eventim.hr i svim prodajnim mjestima Eventima.

Sljedeći događaj

30
ožu
Zagreb
Peti Kupe
Mangroove i Jazz Orkestar HRT-a