08
svi
Dubrovnik
Knežev dvor

Bonačić / Corvino / Lipić - koncertna promocija albuma

Dubrovnik | Knežev dvor

08. 05. 2024 | 20:30

Bonačić / Corvino / Lipić - koncertna promocija albuma

Bonačić / Corvino / Lipić – koncertna promocija albuma

share

Suradnja ovih triju glazbenika i autora započela je 2016. godine dok Bonačić (saksofon, flauta) i Corvino (gitara) broje suradnje još iz studentskih dana. Potaknuti višestrukim nastupima kao duo, Bonačić i Gavranović došli su do ideje da se spontane improvizacije iz kojih su nastajali glazbeni fragmenti provučeni liričnim melodijama definiraju kao specifičan zvuk glazbe za taj materijal.

Pri toj ideji se pridružio i Viktor Lipić (klavirist) koji je savršenom kompatibilnošću pratio Gavranovića te je time bio logičan slijed nastavak zajedničkog kreativnog djelovanja. U međuvremenu nastaje devet kompozicija „Backwater“, „Tilia“ koje potpisuje Pippo Corvino, „Rivulet“, „Cat’s Paw“ – Viktor Lipić i „Fading“, „Rays of Hope“ – Bonačić. Također tri skladbe na albumu su ad hoc zajedničke improvizacije nastale u trenutku snimanja te cijeli glazbeni materijal spajaju u amalgam izričaja autora.

Ivan Bonačić – flauta, tenor saksofon
Pippo Corvino – gitarski sintisajzer
Viktor Lipić – električni klavir, orgulje

Album poslušajte na poveznici.

Koncert je u organizaciji Austrijskog kulturnog foruma iz Zagreba, Hrvatsko-austrijskog društva Dubrovnik, Dubrovačkih muzeja i Dubrovačkog simfonijskog orkestra uz potporu Grada Dubrovnika i Zračne luke Ruđer Bošković, a u povodu obilježavanja 25 godina djelovanja Hrvatsko-austrijskog društva Dubrovnik.

Ulaz na koncert je besplatan.

Sljedeći događaj

08
svi
Zagreb
Vintage Industrial Bar
Dub Pistols u Vintage Industrial Baru