12
tra
Zagreb
Ro & Do

brzeguze: Peđa Radović @ Ro & Do

Zagreb | Ro & Do

12. 04. 2024 | 20:00

brzeguze: Peđa Radović @ Ro & Do

brzeguze: Peđa Radović @ Ro & Do

share

Ljudi su vrsta s najvećim guzama na planetu, a gluteus maximus je najjači mišić u našem tijelu koji se bori protiv gravitacije i omogućuje nam da stojimo i krećemo se. U staroj Grčkoj cijenile su se vrlo male guze, no znanstvenici su u recentnim istraživanjima zaključili da jača guza znači dulji život, ali i veću pamet. Koliki su trag guze ostavile na povijest govori i podatak da u njujorškom Metropolitanu možete bukirati turu u kojoj vam tumače povijest umjetnosti kroz eksponate s guzama.

Ipak, nije potrebno ići preko oceana za najbolju galeriju guza. Ona je na Instagramu pod imenom @brzeguze i već više od pet godina širi dobre vibracije, potiče nesputanost, budi unutrašnje umjetnike u svojim pratiteljima i bori se protiv selfieja i belfieja (guglati!).

Guze su nedavno nadišle internetske okvire te u artsy baru Ro&Do rasprodale svoj prvi ‘brzeguze Meet and Greet‘ event, a na tom valu izvrsne energije koji se kreće prema ljetu 12. travnja na istoj lokaciji organiziraju novi party.
Zbog njega će guza Peđe Radovića vidjeti puta. Ovaj novinar i DJ iz Podgorice dolazi u Zagreb kako bi počastio publiku najfinijim komadima iz svoje bogate jazz, funk, disko i elektroničke kolekcije. Osim što je izvrstan DJ, Peđa je i svojevrsni muzički arheolog koji je od zaborava spasio brojne jugoslavenske glazbene komade u rasponu od manje poznatih djela Gabi Novak do Pankrta.

Na svojem YouTube kanalu ima gotovo 60 tisuća pratitelja i to zahvaljujući brojci od preko tisuću pjesama koje je mainstream ignorirao, a upravo Peđa ih je učinio dostupnim za slušanje i pokazao da se radi o pravim draguljima. Njegovi setovi su uvijek iznenađenje, ali ipak daje jednu garanciju: tijekom nastupa sigurno ćete ga doći pitati za ime barem jedne stvari.

Uz njega, nastupaju i rezidenti: prvi gospodin brzihguza Tin i u regiji sve više tražena Minolta.

Sljedeći događaj

12
tra
Zagreb
Vintage Industrial Bar
Savršeni Marginalci u Vintage Industrial Baru