04
ožu
Šibenik
Azimut

Chui

Šibenik | Azimut

04. 03. 2023 | 20:00

Chui

Chui

share

CHUI – koncertna promocija albuma “Zagreb-Berlin”

Chui će 4. ožujka 2023. održati koncertnu promociju njihovog novog dvostrukog albuma “Zagreb-Berlin” u klubu Azimut u Šibeniku.
Na koncertu će predstaviti i vinilno izdanje albuma kojeg je svojom genijalnom naslovnicom obilježio naš svjetski najpriznatiji i napoznatiji ilustrator i strip crtać Igor Kordej. Najradišniji sastav na hrvatskoj sceni i višestruki dobitnici prestižnih glazbenih nagrada Porin i Rock & Off, nastupit će u već dobro poznatoj formaciji sastavljenoj od Tonija Starešinića na klavijaturama, Vojkana Jocića na saksofonu, uz ritam sekciju koju čine Ivan Levačić na bubnjevima te Konrad Lovrenčić na basu.

Šesti Chuia studijski album od samoga izlaska u svibnju ove godine ponovno je nanizao isključivo pozitivne kritike i pružio nam uvid i u jednu drugu stranu sastava Chui, onu filmsku, koja je njima itekako dobro poznato područje. Prva strana albuma, “Zagreb”, tako je sjajan nastavak prethodnog albuma “Iz Kapetanovog dnevnika”, dok su drugu stranu i njegove uzbudljive kompozicije Chui skladali za soundtrack “Berlin simfonija velegrada”, glasovitog nijemog dokumentarnog filma Waltera Ruttmanna. Upravo su ove pjesme Chui premijerno izveli na otvaranju Zagrebačkog Berlinale Specijala u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom i Goethe institutom u zagrebačkom kinu Tuškanac.

Album Zagreb Berlin su u tradicionalnoj anketi tjednika Nacional glazbeni kritičari proglasili domaćim albumom 2022. godine.

Sljedeći događaj

04
ožu
Rijeka
Pogon kulture
TBF