25
tra
Slavonski Brod
Muzej Brodskog Posavlja

Ciklus predavanja: Glazbeni susreti u muzeju

Slavonski Brod | Muzej Brodskog Posavlja

25. 04. 2024 | 19:30

Ciklus predavanja: Glazbeni susreti u muzeju

Ciklus predavanja: Glazbeni susreti u muzeju

share

Slaveći 70. obljetnicu Glazbene škole Slavonski Brod, u suradnji s Muzejom Brodskog Posavlja pokrećemo ciklus glazbenih predavanja koje smo nazvali “Glazbeni susreti u Muzeju”.

Nositelji programa su učenici srednje glazbene škole koji će pripremiti nekoliko javnih predavanja o glazbi i uz glazbu, a kojima ćemo nastojati oživjeti jedno od najnovijih blaga u fundusu Muzeja Brodskog Posavlja – čembalo otkupljeno od njegova prijašnjeg vlasnika Marija Penzara, istaknutog čembalista i orguljaša koji je također bio učenik naše Glazbene škole. Čembalo je restaurirano 2022. godine u Atelieru Pavlinić te predstavljeno javnosti u lipnju 2023. godine.

Nakon prvog susreta na kojemu smo upoznali Bachove dvoglasne i troglasne invencije, drugi susret bit će u znaku još jedne uzbudljive barokne teme. Zavirit ćemo u svijet baroknih glazbenih ukrasa kroz odabranu čembalističku, violinističku, pjevačku i flautističku literaturu. Predavanje je otvoreno za javnost. S radošću vas očekujemo u Muzeju Brodskog Posavlja!

Sljedeći događaj