24
ožu

Citizen Dick & El Musicante -

|

24 .2022

Citizen Dick & El Musicante -

Citizen Dick

share

Uvijek rado viđeni gosti Saxa Citizen Dick spremaju nam već šestu po redu intimnu akustičnu grunge večer uz najveće hitove velikana poput Nirvane, Pearl Jama, Alice In Chainsa i mnogih drugih bendova grunge revolucije prve polovice 90-ih godina prošlog stoljeća. Ako volite navedene bendove, i to posebice u njihovom „MTV Unplugged“ izdanju, nikako ne biste smjeli propustiti ovu glazbenu poslasticu. Prije njih će nas već tradicionalno zabaviti polaznici glazbene škole El Musicante sa svojim sjajnim obradama nekih hitova već spomenute sjajne glazbene ere.

Cijena ulaznice u pretprodaji je 40 kn, a na ulazu će koštati 50 kn. Koncert je sjedećeg karaktera, a broj ulaznica ograničen. Kupiti se mogu u Saxu za radnog vremena kluba!

Na ulazu u klub biti će potrebno pokazati Digitalnu EU Covid potvrdu, ovlašteni rezultat negativnog antigenskog testa ne starijeg od 48 sati ili dokaz o preboljenju u zadnjih 6 mjeseci. Na samom ulazu u klub neće biti testiranja.
Iza imena Citizen Dick krije se četvero Splićana koji pripadaju sada već zreloj generaciji rođenoj 80-ih godina, a odrasloj kroz 90-e uz zlatno doba grungea. Za svoj gušt odlučili su osnovati grunge tribute band, ali ne bilo kakav. Ovaj bend svira klasike grungea isključivo u unplugged verzijama. Razlog toj odluci pronalaze u tome što pjesme Alice In Chains, Nirvane, Pearl Jama ili Stone Temple Pilotsa i Soundgardena zbog svojih rock, punk i metal aranžmana često zaobilaze ljubitelje nešto “mekšeg” zvuka. Same pjesme su nerijetko pokazale da imaju u nekim slučajevima još i veću kvalitetu u svojim “ogoljenim” akustičnim verzijama, što vjerno pokazuju i nastupi originalnih grunge bandova u “MTV unplugged” seriji koncerata. Ova ekipa će definitivno približiti tu atmosferu vizualno i glazbeno. Kad se tome pridoda da se koncert održava u Saxu, prostoru koji sam po sebi ima taj poseban ugođaj dnevne sobe, može se očekivati ne tako učestali doživljaj koji će zasigurno zadovoljiti sve štovatelje grungea kao i “unplugged” formata!

Fb: https://web.facebook.com/citizendickst
https://www.facebook.com/elmusicantezagreb

 

Sljedeći događaj

25
ožu
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana
Zagrebačka filharmonija i Quentin Hindley