26 lip - 01 srp
Novigrad – Cittanova
Pučko otvoreno učilište Novigrad – Cittanova

Cittanova Blues

Novigrad – Cittanova | Pučko otvoreno učilište Novigrad – Cittanova

26.06.2023 17:00

Cittanova Blues

share

Drugi Cittanova Blues festival održat će se od 26. lipnja do 1. srpnja 2023. u Novigradu. Ulaz je besplatan.

Nakon nezaboravnog prvog Cittanova Blues, koji je Novigrad postavio na svjetsku mapu blues festivala, ove godine dolazi još veći i duži blues spektakl. Novigrad se krajem lipnja pretvara u blues grad, a uz svjetske izvođače iz Kanade/USA, UK, Malija, Sjeverne Makedonije i Hrvatske donosi i bogat prateći program.

Prvi headliner kojeg predstavljamo je Philip Sayce, trenutno jedan od najboljih električnih gitarista na svijetu. Neizmjerno talentirani gitarist i pjevač sa zadivljujućim blues/rock stilom nastupiti će na festivalu 30. lipnja u sklopu europske turneje na kojoj će predstaviti svoj aktualni album Spirit Rising.

Osim nastupa vrhunskih svjetskih i domaćih blues izvođača na velikoj pozornici novigradskog glavnog trga koncerti će se održavati i na drugim lokacijama tjekom dana. Tako ćete moći uživati u jutarnjoj kavi uz Blues Morning Coffee i ranovečernjim aperitivom uz Sunset Blues, a poslije službenog koncertnog djela svake večeri održavati će se jam session u 9 Pub-Devetka.

Ove godine premierno će se održati blues challenge za bendove i izvođače na početku karijere, projekcije blues dokumentaraca, prezentacija glazbenih instrumenata, radionice, prodajna izložba ručno rađenih glazbenih gadgeta, a takozvani Blues Train povest će vas po lokalnim vinarijama.

– San o blues festivalu počeli smo ostvarivati u rodnom Novigradu prošle godine, a iznimno pozitivni dojmovi publike dali su nam dodatni poticaj da ove godine napravimo još veči i duži festival! Jako smo ponosni što nam kao headliner dolazi fenomenalni gitarista i pjevač Philip Sayce, a imamo i još nekoliko aduta za sve ljubitelje blues rocka, izdvajaju organizatori festivala Denis Makin i Vladimir Brajan koji će uskoro objaviti i druge izvođače.

Sljedeći događaj