08
ožu
Zagreb
Klub Močvara

Clan of Xymox u Močvari

Zagreb | Klub Močvara

08. 03. 2024 | 20:00

Clan of Xymox u Močvari

Clan of Xymox u Močvari

share

Clan of Xymox u zagrebačkom klubu Močvara

NOVI DATUM! Zbog logističkih poteškoća od strane benda bili smo primorani pomaknuti najavljeni koncert na novi datum – 8. ožujka 2024. godine. Malo ćemo se još strpit pa se vidimo u Močvari!

Ulaznice koje su kupljene vrijedit će i za novi datum, a oni kojima novi datum ne odgovara, ulaznice mogu vratiti na pretprodajnom mjestu gdje su i kupljene do 30. lipnja 2023.

Nakon 40 godina postojanja u Zagreb iz Nizozemske premijerno stižu pioniri darkwavea, legendarni Clan of Xymox! Mjesto održavanja ove iznimne svečanosti je Močvara, a u pametne telefone ili planere za 2024. valja upisati 8. ožujka. Pretprodajna cijena ulaznica je 23 eura.
Clan of Xymox, poznat i samo kao Xymox, nastao je 1983. u nizozemskom gradu Nijmegenu, a godinu poslije nastaje i EP od samo 500 primjeraka Subsequent Pleasures at Xymox. Samo ime igra je riječi zymotic (“koji uzrokuje fermentaciju”) i zapečatilo je sudbinu benda na neki način. Iako ih se smatra pionirima dark wavea, znali su povremeno koketirati i s drugim žanrovima, pogotovo u ranim 90-ima, kao što su acid house i grunge. U svojoj vrlo bogatoj karijeri dosad su izdali 17 studijskih albuma, kao i brojne EP-jeve, kompilacije I remikse, a najaktualniji album“Limbo” iz 2021. će ovom prilikom promovirati u Močvari. Vrlo često su headlineri na festivalima alternativne glazbe, poput festivala M’era Luna (Njemačka), Triton (New York), Summer Darkness (Nizozemska), Whitby Gothic Weekend (Engleska), a tu je i najveći festival Wave-Gotik-Treffen u Leipzigu, gdje bend trenutno i živi. Članovi benda su osnivač Ronny Moorings (vocal, gitara), Mojca Zugna (bas), Mario Usai (gitara), Sean Göbel (klavijature). Ljubitelji dark wavea, gothica i crnila 80-ih nipošto ne smiju propustiti koncert ovih legendi!

Sljedeći događaj

08
ožu
Zadar
Sportski centar Višnjik – Velika dvorana Krešimira Ćosića
Jelena Rozga – ŠC Višnjik, Zadar