22
pro
ZAGREB I OKOLICA
Crkva Sv. Petra

Concordia discors

ZAGREB I OKOLICA | Crkva Sv. Petra

22.12.2022 20:00

Concordia discors

share

Akademski zbor Filozofskoga fakulteta Concordia discors djeluje od 2010. godine, a danas broji stotinjak članova, prvenstveno studenata Filozofskog fakulteta.

Od osnutka do danas Zbor je postigao značajne rezultate među kojima se ističu Posebna rektorova nagrada za izvedbu Velike mise u c –molu, KV 427 W. A. Mozarta u Zagrebu 2014., nastup na manifestaciji Europe sings povodom Dana Europe u Beču 2014., treće mjesto u finalu natjecanja Do posljednjeg zbora (HRT, svibanj 2012.), zlatne plakete i posebna nagrada na natjecanjima pjevačkih zborova u Zagrebu, brojne zlatne i srebrne plakate s natjecanja u Zagrebu, Veneciji, Pragu, Barceloni, Bratislavi, Krakovu, Tuzli…

Kao dio Akademskog zbora Sveučilišta u Zagrebu nastupa na otvaranju Europskih Sveučilišnih igara 2016. godine. Zbor pobjeđuje na 4. Natjecanju hrvatske tradicijske vokalne glazbeZagreb 2017. te po prvi puta predstavlja grad Zagreb na državnim Susretima hrvatskih pjevačkih zborova u Rovinju. Nadalje, na 52. Susretima hrvatskih pjevačkih zborova u Rovinju Zbor osvaja zlatno priznanje i Grand prix u konkurenciji trinaest zborova predstavnika deset hrvatskih županija, a na 54. Susretima hrvatskih pjevačkih zborova u Varaždinu Zbor osvaja nagradu za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora. Na 55. Susretima hrvatskih pjevačkih zborova u Poreču Zbor osvaja zlatnu plaketu. U studenome 2022. godine Zbor je bio gost na Massimovu koncertu u punoj zagrebačkoj Areni.

Umjetničko vodstvo zbora Concordia discors čine Vinko Karmelić i Lobel Filipić.

Sljedeći događaj

20
svi
zagreb
arena
Po’ Metra Crijeva