14
pro
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Crvena Jabuka

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

14. 12. 2021 | 20:00

Crvena Jabuka

695b91c72b49d84fd05ab57a39dde600

share

U sklopu koncerata po regiji, kao i vrlo uspješne ljetne turneje po Jadranu, Crvena Jabuka proslavlja svoj 35. rođendan u  nezaboravnoj atmosferi uz njihove najpopularnije pjesme!

Crvena Jabuka jedan je od najdugovječnijih bendova na ovim prostorima. Bend je osnovan u Sarajevu 1985. godine, a originalnu postavu činili su Dražen Ričl, Zlatko Arslanagić, Dražen Žerić, Aljoša Buha i Darko Jelčić. Svoj prvi album izdali su 1986. pod nazivom Crvena Jabuka i iste godine krenuli su na prvu turneju. Godine 1989. objavljuju jednako uspješan četvrti album Tamo gdje ljubav počinje. Peti po redu album, Nekako s proljeća, objavljuju 1991., a planiranu turneju otkazuju zbog ratnih okolnosti i grupa prestaje s djelovanjem do 1994., kada se ponovno se okupljaju u Zagrebu, gdje nastavljaju svoje djelovanje sve do danas.

U trideset pet godina uspješne karijere, Crvena Jabuka objavila je preko dvadeset studijskih albuma i nekoliko kompilacija, a uz njihove hitove odrastale su mnoge generacije.

Krajem 2019. godine brojni obožavatelji u regiji dočekali su i najnoviji album Tvrđava. Najavljen istoimenim singlom i spotom, legendarni i nezamjenjivi Dražen Žerić Žera pokazao je zašto je grupa na samom vrhu već punih 35 godina. Nepogrešivanaslovna balada autora Mirka Šenkovskog Geronima i Dragane Kajtazović Šenkovski, na prvu je osvojila obožavatelje. Gost u pjesmi je poznati sarajevski glumac Josip Pejaković.

Nedugo nakon naslovne pjesme, radijski i televizijski eter zatresla je još jedna pjesma, Aleje ljubavi u kojoj je Žera gost Željku Samardžiću.

Trideset pet godina je iza njih, obilježili su mladost nekoliko generacija, stvorili bezvremenske hitove, a svoju dugovječnost i popularnost u regiji tumače iskrenim odnosom prema publici.

U Lisinskom će se pjevati nove pjesme s dvadeset drugog albuma, kao i već dobro znani hitovi. Budite dio tog spektakla!

Sljedeći događaj

15
pro
Zagreb
AKC Attack
Bootleg Christmas