09
srp
Zagreb
Klub Močvara

Daikaiju

Zagreb | Klub Močvara

09. 07. 2023 | 20:00

Daikaiju

36492933_10156702910527625_7659877033417113600_o

share

Surf punkeri Daikaiju vraćaju se u Močvaru!

DAIKAIJU (SAD)

Japanska riječ ‘kaiju’ označava golema čudovišta iz popularnog istoimenog žanra čiji je najslavniji predstavnik zasigurno drug Godzilla, ikona pop kulture i vjerojatno najslavniji proždiratelj Tokija u modernoj filmskoj povijesti.

Japansku riječ ‘kaiju’ naći ćete u imenu američkog surf-rock benda Daikaiju, odreda koji čine četvorica maskiranih divljaka iz Alabame, a klubovi u kojima nastupaju poslije njihovih koncerata doista izgledaju kao da je kroz njih prošao Godzilla ili barem njegov daljnji srodnik, agresivni Gamera.

Daikaiju svoje koncerte vole nazivati “napadima”, a svi oni koji su sudjelovali njihovim ranijim napadima na zagrebačke klubove (a bilo ih je nekoliko), znaju da se razina čistog kaosa koja se odvija na, ispred i oko pozornice za vrijeme njihove svirke može mjeriti s tek rijetkim fenomenima, kao što su možda napadi Mothre ili troglavog Ghidore.

U Vintageu su se pentrali po nosećim gredama na stropu kluba, u Attacku su hodali po ljudima, u Močvari su se zabavljali s konstantnim pomicanjem bubnja za vrijeme svirke, ali ono po čemu su najpoznatiji svakako je vatromet koji svaki put prirede polijevanjem bubnja benzinom i paljenjem činela te sviranjem na gorućem instrumentu.

A glazba? Čut ćete odličan surf punk zvuka koji neki uspoređuju s onime Man or Astro-Man?, i bit će vam super, ali ruku na srce, koncert ćete još godinama kasnije pamtiti po tome kako su vas muzičari u kabuki maskama omotali u gitarske kablove, kako ste nosili gitarista na svojim leđima ili kako su onom jednom liku spalili košulju. Luđu zabavu nećete naći, barem dok sam Godzilla ne svrati u grad i pojede nam katedralu.

Sljedeći događaj

12 - 23
srp
ZAGREB I OKOLICA
Zagreb
Dvorišta