13
lis
Zagreb
Vintage Industrial Bar

Daliborovo Granje

Zagreb | Vintage Industrial Bar

13. 10. 2022 | 20:00

Daliborovo Granje

Untitled-1instadva

share

Daliborovo Granje peteročlani su psihodelični / progresivni / post rock sastav iz Međimurske županije u Hrvatskoj osnovani 2014. godine. Bend svira striktno instrumentalnu glazbu, koja je pod snažnim utjecajem različitih svjetskih melodija (orijentalne, balkanske, bliskoistočne …) kombinirane u standardni post-rock / psihodelični rock žanr, uz primjese drugih žanrova poput surf rocka ili stoner rocka, iako ne vole da ih se svrstava u žanrovske kutije/kategorije i samo žele svirati glazbu koja im se u danom trenutku svira. Jammovi i improvizacije su vrlo velik dio njihove glazbene svakodnevice, od kojih su mnogi uploadani na Youtube, a puno njihovih pjesama dolazi od jammova koji se kasnije modificiraju i/ili točno uvježbavaju.
Filozofija benda oduvijek je bila težnja prema neovisnosti – u sviranju, snimanju, miksanju, masteringu i stvaranju album arta/covera.
Preko Franjićevog lejbla Slušaj Najglasnije! 2015. godine izdali su istoimeni debitantski studijski album (Daliborovo Granje 2015) koji su sami snimili i miksali u mističnoj garaži u predgrađu rodnog Čakovca. Na albumu se uz standardnu četvorku (Alan Horvat na gitari, Filip Toplek na gitari, David Lesjak na basu i Andrija Munđar na bubnjevima) u nekim pjesmama pojavljuje flauta, koju je odsvirala Ema Mezga.
Krajem 2017. prisiljeni su napustiti svoju mističnu garažu ali se ubrzo nastanjuju na novoj lokaciji – čarobna baraka, gdje je krajem 2019. godine snimaju svoj drugi studijski album. Album pod nazivom „Hainin“ objavljen je u studenom 2020. pod izdavačem Dostava Zvuka. Na albumu više nema flaute, ona je zamijenjena trubom – koju je odsvirao Tomica Oskoruš, a mix i master prepušten je Leonardu Klaiću, koji je uvelike nadogradio zvuk s njihovog prvog albuma

Sljedeći događaj

13
lis
Zagreb
AKC Attack
Pržilica: FLQ, Heihazi