05
svi
Zagreb
Klub Močvara

Damir Avdić

Zagreb | Klub Močvara

05. 05. 2022 | 20:00

Damir Avdić

share

Damir Avdić svojom muzikom i tekstovima secira stvarnost ne tražeći, ali ni ne nudeći nikakav kompromis.

Avdić je prije samostalne karijere djelovao u tuzlanskom bendu Rupa u zidu, a od 2008. i sada već kultnog albuma “Mrtvi su mrtvi” predstavlja se samo sa svojim glasom i distorziranom gitarom. Tako ogoljen, Bosanski psiho ili Diplomatz ili Graha, kako su mu nadimci, od starta svoje karijere oštrim i sjajnim tekstovima briljantno ukazuje na sve ono što nad okružuje. Avdić nikada nije ustuknuo, držao se je svojeg stila, a iako bi čovjek rekao da će nakon svih ovih godina ova forma malo izgubiti na oštrici, novi album “Mainstream Horror” pokazuje da to nije tako.

Avdić na ovom albumu još jednom kaže sve ono što se mnogi ne usuđuju, a svi slično razmišljamo o svijetu koje nas okružuje. Ogoljen, prepušten tom dualizmu vokala i gitarskih rifova, “Mainstream Horror” još jednom pokazuje Avdića kao jednog od najzanimljivijih alternativnih umjetnika u regiji.

Iako su mu albumi odlični, najveća snaga Avdića su uvijek bili koncerti na kojima dodatno do izražaja izlazi ta njegova beskompromisnost. Njegov povratak u Močvaru sigurno je jedan od koncertnih vrhunaca našeg programa u svibnju, a ovo je još jedna prilika da uživate u svemu onome što je Damir napravio tijekom svih ovih godina s naglaskom na “Mainstream Horror”.

Sljedeći događaj