29
pro
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Dan dvorane Lisinski

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

29. 12. 2021 | 19:30

Dan dvorane Lisinski

Tomislav Mužek

share

Svim na zemlji mir, veselje… ne znamo za ljepšu poruku i poziv koji vam možemo uputiti na kraju još jedne bremenite godine od koje se uskoro i nestrpljivo opraštamo.
Sviramo samo sretne note i pjevamo sretne ljubavi… u uzbudljivoj završnici koncertnoga kalendara koji zatvaramo tradicionalnom rođendanskom svečanošću Lisinskog.

Nakon što nas je prošle godine u tome spriječio potres, dogodivši se upravo na Dan Dvorane, ove godine ne odustajemo od spomena na jedan od najljepših dana u hrvatskoj kulturi, svečano otvorenje Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog 29. prosinca 1973. godine!
Parlami d’amore Mariù, Chitarra Romana, Smile, Over the rainbow, hrvatske božićne pjesme… čarobnu glazbenu kocku vedrine daruju vam Tomislav Mužek, Trio i Zagrebački kvartet saksofona.

Tomislav Mužek jedan je od najpoznatijih i najuglednijih tenora današnje europske i svjetske operne scene. Tražen je i kao profinjeni koncertni pjevač, ali i karizmatični tumač Lieda, koji nastupa na glasovitim pozornicama svijeta i na najuglednijim europskim glazbenim festivalima. Njegova briljantna vokalna tehnika i prirodna, bogomdana ljepota glasa ubrzo su mu otvorili vrata najvećih svjetskih opernih scena, a njegove blistave izvedbe poznatih tenorskih uloga u antologijskim operama donijele su mu zvjezdani status među poklonicima i znalcima operne umjetnosti, kao i panegirike glazbene kritike, diljem svijeta.

Godine 2017. nastao je sastav Mužek&Trio, u kojem je Tomislav Mužek okupio vrhunske glazbenike domaće jazz i pop-rock scene, (multi)instrumentaliste, majstore glazbenoga zanata kako bi, prema vlastitim riječima, ostvario želju da pjeva „pjesme koje voli slušati, ali profesionalno ih nikad nije imao priliku pjevati“. Miroslav Lesić je gitarist, skladatelj, producent, aranžer i tonski snimatelj, Tomislav Modrić je pijanist, profesor glasovira, producent, skladatelj i aranžer, a Mladen Kosovec je harmonikaš i klarinetist, član poznatog crossover ansambla Tango Appassionato. Na koncertu će se triu kao gost pridružiti vrsni kontrabasist Ivan Gazibara.

Zagrebački kvartet saksofona, koji od 1989. godine djeluje u sastavu: Dragan Sremec, Goran Merčep, Saša Nestorović i Matjaž Drevenšek, hvaljeni je i višestruko nagrađivani kvartet koji čine tri profesora s Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu te profesor s Akademije za glazbu Sveučilišta u Ljubljani.
Uz većinu klasičnog repertoara, Kvartet izvodi i aranžira skladbe drugih glazbenih stilova, a tako i jazz-standarde I. Berlina, D. Ellingtona, G. Gershwina, D. Gillespieja i drugih te je praizveo više od 50 djela hrvatskih, slovenskih i drugih skladatelja.
Za svoj je glazbeni i diskografski rad Kvartet primio desetak nagrada Porin te brojne druge nagrade i priznanja u Hrvatskoj.

_____

Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku – više saznajte OVDJE) te prema uputama iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021. (članak VII.). Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 17:30 do 19 sati u prostorima Lisinskog.

Sljedeći događaj

29
pro
Karlovac
Gradsko kazalište Zorin dom
BC BRASS ansambl