08
ožu
Zagreb
Peti Kupe

Dan žena za sva vremena - Zdenka Kovačiček

Zagreb | Peti Kupe

08. 03. 2023 | 21:00

Dan žena za sva vremena - Zdenka Kovačiček

Zdenka Kovačićek / press

share

Na vrhu hrvatske glazbene scene nalazi se već 66 godina, a ostvaruje i impozantnu međunarodnu karijeru. Jedna je od najboljih hrvatskih jazz-rock i blues pjevačica, a često ju nazivaju i prvom damom jazza. Zdenka Kovačiček je, kako joj i hit kaže, žena za sva vremena i kao takva najbolji izbor za svirku na Dan žena.
Poznata je po karizmatičnom i jedinstvenom vokalu te svestranom pristupu glazbi, energičnim nastupima, zanimljivim interpretacijama i moćnim improvizacijama. Vješto prelazi granice žanrova i osvaja podjednako jazz i rock publiku i kritiku. Status glazbenice ispred svog vremena potvrđuje reizdanje njezinog prvog albuma iz 1978., nedavni odabir pjesme “Elektra” za Chanelovu parišku reviju, kao i nove obrade klasika “Frka” i “Mali crni brat” s njezinih ranih izdanja.
Karizmatična i bezvremenska Zdenka Kovačiček ispričala je brojne glazbene priče, ostvarila je i niz uspješnih suradnji sa stranim glazbenicima, ali i velikim skladateljima i glazbenim imenima s ovog područja. Nastupa po svjetskim jazz klubovima, u Rusiju se vraća čak 25 puta, a u Americi predstavlja jedan od svojih najdražih albuma, onaj na engleskom jeziku, “Love Is a Game”. Dosad izdaje 17 albuma i nebrojeno kompilacija.
U Zagrebu je nismo čuli na većem koncertu još od proslave 60. godišnjice karijere 2017. u Lisinskom pa će i nastup u Petom Kupeu s Greenhouse Blues Bandom biti prilika za presjek pjesama iz cijele karijere. Proslavimo Dan žena uz ženu za sva vremena!
Prije i posije koncerta funk i jazz ritmove puštat će Pips i D-Gree iz Hrvatske funk delegacije.
Early bird ulaznice po cijeni od samo 10 eura u prodaji su putem Entrio sustava

Sljedeći događaj

09
ožu
Split
Hrvatski dom Split
Ida Gamulin – Maštanja Dore Pejačević