06
tra
Zagreb
Hard Place

Danko Krznarić

Zagreb | Hard Place

06. 04. 2023 | 00:00

Danko Krznarić

unnamed (2)

share

Danko Krznarić (D.K.) multitalentirani glazbenik s bogatim iskustvom predstavit će koncertno prvi solistički album “Above the Clouds” 6. travnja u 20 h u zagrebačkom klubu Hard Place. Prije toga u 19.30 h u susjednoj glazbenoj knjižari Rockmark predstavit će i vinilno izdanje albuma koje će se moći kupiti na licu mjesta.

Također će predstaviti i spot za novi singl „Train“. Spot je režirao Mislav Žabarović, a sniman je na jahalištu ‘Almina Potkovica’ i u ‘Šarenoj Kućici’ Ivane Kujundžić Rupčić i Hrvoja Rupčića. U spotu se pojavljuju Ivo Nenadić i Danko Krznarić.

Prvi solistički album “Above the Clouds” je jedan od najboljih hrvatskih blues albuma 2022. godine što je potvrdila i sama kritika:

“Above the Clouds (Collection of Original Songs) sjajan je žanrovski album okrenut bluesu te njegovim brojnim i raznovrsnim varijacijama… a to znači da si je Krznarić dao truda te bitno iskoračio k autorskom izrazu stvorivši, na temelju svoje ljubavi prema bluesu, pjesme koje, naravno, imaju uzore i temelje u prošlosti, ali su istodobno dovoljno originalne i svoje, što pak znači da uspješno izražavaju autorove emocije i ideje”, Marinko Krmpotić (Novi List)

“Krznarićeve su melodije ukorijenjene u bluesu, jak je instrumentalno i vokalno, i tijekom svojega glazbenog života pronašao je način kako ubaciti senzibilitet u grooveaste postavke kako bi zvučale poznato i pitko”, Ivana Lulić (Glazba.hr)

Sljedeći događaj

06
tra
Zagreb
Tvornica kulture
Tereza Kesovija