22
velj
Zadar
Providurova palača

Davor Križić i Jazz orkestar HRT-a: Insite u Zadru

Zadar | Providurova palača

22. 02. 2024 | 20:00

Davor Križić i Jazz orkestar HRT-a: Insite u Zadru

kuzd krizic

share

Providurova palača, Polivalentna dvorana
22. veljače 2024. u 20:00
Organizacija: Koncertni ured Zadar

Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije pod vodstvom Mirona Hausera, 22. veljače 2024. godine u 20 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače zadarskoj će publici predstaviti Insite, album autorskih skladbi Davora Križića koji je objavljen prethodne godine, kada je i osvojio nagradu Porin u sve tri kategorije jazz glazbe: za najbolji album, najbolju skladbu i najbolju izvedbu jazz glazbe. Aranžmane potpisuju sâm Križić, Luka Žužić, Joe Kaplowitz i Silvije Glojnarić, pod čijim je dugogodišnjim umjetničkim vodstvom ovog ansambla Križić i stasao u glazbenika kakav je danas.

S preko 30 godina karijere, Davor Križić jedan je od najvažnijih hrvatskih jazz glazbenika te najistaknutiji trubač i krilničar malih i velikih sastava srednje generacije. Nastupao je s Boškom Petrovićem, Johnnyjem Griffinom, Christianom McBrideom, Matijom Dedićem, Big Bandom RTV Slovenije, Cantus Ansamblom, Cubismom i članovima Afro-Cuban All Starsa, EBU Big Bandom i vlastitim sastavom Davor Križić Experiment, a publici je poznat i kao osnivač kvarteta Boilers, s kojim je u raznim oblicima dosad izdao četiri albuma. Član je Jazz orkestra HRT-a od davne 1989., vremena kada ovaj ansambl nije nosio ni isto ime kojim se diči danas.

Žanrovski utemeljen na hard-bopu, album je prožet referencama na jazz različitih stilskih i povijesnih razdoblja – od dixielanda i swinga do bluesa i gospela. Novinar Saša Drach zapisao je kako je album “zamišljen kao putovanje kroz snove” te istaknuo kako “taj univerzalni životni impuls, njemu osobno dan, koji jednako pronalazi u svom miru ali i nemiru, Davor pretvara u razumljive nam glazbene priče.”

Insite je dostupan na svim streaming servisima, a u fizičkoj prodaji ga možete potražiti u svim bolje opremljenim glazbenim trgovinama. No, daleko ga je najbolje doživjeti – uživo!

Ulaznice su dostupne na internetskoj adresi kuzd.mojekarte.hr, te u fizičkoj prodaji od 20. do 22. veljače od 11 do 13 i od 18 do 20 sati na info-pultu Providurove palače.

Sljedeći događaj