10
svi
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

DEAD CAN DANCE

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

10. 05. 2022 | 20:00

DEAD CAN DANCE

share

Dead Can Dance, najznačajnija svjetska world music grupa, a po mnogima i jedinstven glazbeni fenomen, nastupit će prvi put u Hrvatskoj, i to u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
Nakon 40 godina postojanja, i domaća publika će napokon imati priliku uživati u bezvremenskom i magičnom zvuku Dead Can Dancea, u za ovu priliku idealnom intimnom okruženju dvorane Lisinski.
Iako europska turneja, najavljena za 2021. godinu i odgođena zbog COVID-a, nije predviđala nastup u Hrvatskoj, uz trud Charm Musica, i Zagreb je stigao na listu gradova koji će u 2022. osjetiti iskonsku čar Dead Can Dance glazbe.
“Veselimo se povratku i turneji po Europi u travnju, svibnju i lipnju 2022. Kao i svima koje smo propustili svirati uživo i jedva čekamo da se vratimo na pozornicu i sviramo za vas na nekim fantastičnim mjestima sljedeće godine kada je to sigurno učiniti”, poručili su Lisa Gerrard i Brendan Perry.
Lisa Gerrard, jedan od najljepših svjetskih vokala, i glazbeni genijalac Brendan Perry, već generacijama ljubitelja glazbe prenose svoj svijet dubokog umjetničkog integriteta, koji neopisivo privlači i poklonike alternativne rock-glazbe. Na svoj zajednički put krenuli su još 1981. godine u Melbourneu, i od tada njihova glazba uspješno izbjegava okove prostora, vremena i žanrova i tvori nevjerojatan opus inspiriran zvukovima istočne Europe, Bliskog istoka, Azije, sjeverne Afrike, Mediterana i šire. Već desetljećima nam pričaju neispričane priče ljudskog duha u kojima nema granica između zemalja, rasa, religija i jezika. Dead Can Dance ne stvara glazbu, već magiju koju svi mogu razumjeti i osjetiti.

Sljedeći događaj

10
svi
Zagreb
Tvornica kulture
FINK – otkazano