10
ožu
Zagreb
Tvornica kulture

Picnic Galactic / Čudna Šuma

Zagreb | Tvornica kulture

10. 03. 2023 | 20:00

Picnic Galactic / Čudna Šuma

Tvornica_Picnic Galactic_IG post

share

Inicijatori i organizatori drive-in open air koncerta PICNIC GALACTIC koji je održan u vrijeme lockdowna u Zračnoj luci Franjo Tuđman, u petak, 10. ožujka 2023. godine zauzimaju prostor Malog pogona Tvornice kulture. Povodom objave singlice ”Pljuni na sistem/Čudna šuma” u Malom će pogonu publiku zabavljati Discohernia uz posebne goste Kandžiju i Tomfu (Kawasaki 3P), KUDIKAMO? te ELEVEN.

Pjesma ”Čudna šuma” originalno je objavljena 1973. godine na albumu prvijencu kultne YU Grupe, a najpoznatija je obrada ona u izvedbi benda Disciplin A Kitschme objavljena na njihovom albumu ”Svi za mnom!” 1986. godine. Iz tog je razloga kolektiv Discohernia u suradnji s Tomislavom Vukelićem, poznatijim pod nadimkom Tomfa iz benda Kawasaki 3P, objavio svoju verziju pjesme ”Čudna šuma” te je posvetio legendarnom Koji. „Osim obrade ”Čudne šume”, na singlici je i autorska kompozicija ”Pljuni na sistem” koja je nastala kao reakcija na sve loše stvari koje nas okružuju, to je jedan usputni uzvik negodovanja, pa smo htjeli da ostane negdje zapisan u vremenu“, rekao je osnivač kolektiva Nedeljko Mikac Cak. Pjesma ”Pljuni na sistem” nastala je u suradnji s talentiranim osječkim reperom Kandžijom. Oba su singla objavljena na ploči u posebnom izdanju PDV Recordsa kao 7” lathe cut.

Discohernia je eklektičan glazbeni projekt koji čine Ivan Beuc (klavijature), Stipe Božinović Mađor (truba i vokal), Tomislav Grubišić (bubanj) te idejni začetnik kolektiva Nedeljko Mikac Mac (bas i vokal). Iako se ne vole svrstavati u kutije i prepuštaju se kreativnoj slobodi, svoju glazbu opisuju kao psihodelični noise s elementima disca, jazza, trancea u funky kombinacijama, ali bez električne gitare. Kolektiv na intrigantan način propituje granice glazbenih stilova, a karakteriziraju ga žestoka ritam sekcija i psihodelija koje kombiniranjem različitih stilova prelaze u nepredvidljivi spontani fusion.

KUDIKAMO? predstavljaju se kao muzičko-istraživački duo, a čine ga Roko Margeta i Đuro Dobranić. Njihova je svirka gotovo u potpunosti temeljena na improvizaciji što svaki nastup čini jedinstvenim i neponovljivim. Duo je to koji pluta kroz heavy bass, spacy, dubby, hoppy, balkan i elektro groove improvizacije na analognim synthevima, looperima, sampler

ELEVEN je samostalni live act Ivana Levačića, poznatog kao bubnjara bendova ABOP, Chui te Kries. Levačić svoju glazbu izvodi uživo uz pomoć sintesajzera, sekvencera, samplera i ritam mašina, a karakterizira je zvuk IDM-a, elektra, tehna i drugih žanrova elektroničke glazbe. Čvrste, plesne ritmove i bas dionice isprepliće s emotivnim filmskim temama i poletnim sekvencama analognih sintesajzera. ELEVEN je 2020. godine osvojio i nagradu Ambassador 2020 za najperspektivniji autorski projekt. Levačić je svoj bubnjarski trag ostavio i u bendovima Pridjevi, Lollobridgida, Pips, Chips & Videoclips, Mayales, a bio je i prateći bubnjar Natali Dizdar i Dine Dvornika.

U sklopu projekta PICNIC GALACTIC / ČUDNA ŠUMA glazbenu će poslasticu publici u Malom pogonu 10. ožujka priuštiti Discohernia s posebnim gostima Kandžijom i Tomfom, KUDIKAMO? te ELEVEN.
Ulaznice potražite po pretprodajnoj cijeni od 6 eura u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima te online na Entrio.hr. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 8 eura.

Sljedeći događaj

10
ožu
Zagreb
Dva osam
LoM