19
svi
Zagreb
Peti Kupe

DJ Nu-Mark

Zagreb | Peti Kupe

19. 05. 2023 | 21:00

DJ Nu-Mark

1

share

DJ Nu-Mark (Jurassic 5)

U sklopu Vibe Zone programa u petak, 19. svibnja Peti Kupe ugošćuje DJ Nu-Marka iz legendarnog benda Jurassic 5 koji je zagrebačku publiku prvi put zabavljao 2017. godine. Nu-Mark je producent i DJ koji je svoju hvalevrijednu reputaciju počeo kreirati još od sredine devedesetih te koji ni danas ne prestaje iznenađivati svojim, pomalo eklektičnim, načinom stvaranja glazbe, kao i nevjerojatnim DJ tehnikama kao vrstan turntablist.

Pravim imenom Mark Potsic, DJ Nu-Mark započeo je svoju osebujnu karijeru 1996. godine surađujući s tada još nepoznatim Kanye Westom, istodobno radeći na Jurassic 5 EP-u kojim je zapečatio alternativniji pravac underground hip-hopa u Los Angelesu. Uz sljedeće Jurassic 5 albume, Nu-Mark je svojim solo izdanjima, poput famoznog EP-a Blend Crafters, rapidno gradio reputaciju unikatnog umjetnika koja ga je naposljetku dovela do najpoznatijih pozornicama kao što su, primjerice, Glastonbury i Coachella.

Ovako osebujan izvođač obećava najbolje od clubbinga, a uz hip-hop veterana sa zapadne obale Amerike nastupat će rezidenti Phat Phillie i Bizzo te DJ Odie koji odnedavno živi i radi u Zagrebu.

Sljedeći događaj