23
lis
Zagreb
Klub Močvara

(DOLCH), Isolationsgemeinschaft, The Answer Lies in the Black Void u Močvari

Zagreb | Klub Močvara

23. 10. 2023 | 20:00

(DOLCH), Isolationsgemeinschaft, The Answer Lies in the Black Void u Močvari

(DOLCH), Isolationsgemeinschaft, The Answer Lies in the Black Void u Močvari

share

(DOLCH), Isolationsgemeinschaft i The Answer Lies in the Black Void u Močvari

Crnilo se prožima kroz razne sfere života i glazbe. U trenutku kada smo se potpuno odlučili žanrovski gubiti nam je pristigla ponuda koju nismo mogli odbiti. Zvuci koje guraju naši idući gosti su na jedan način ostali zakopani u tvrdoj mračnoj elektronici 80′-tih i u najmračnijoj verziji post punka koja se opasno bliži black metal estetici. Plovimo bespućima tmine jer u gostima su začudni i genijalni mistici nove generacije darkwavea:

▬▬▬
Dolch iliti bodež su njemački mistici koji zadnjih desetak godina istražuju mračniji dio glazbe. Kroz vlastiti razvoj su prošli sporost doom metala i dronea, pa black metal estetiku, pa robotsku ritmiku, da bi svoj evolucijski mir zaustavili na spoju svega toga i darkwavea koji zvuči kao da je ostao zakopan u industrialu ranih 80′-tih. I da, sada smo rekli sve ali ako tome dodate sneni djevojački vokal, čitava radnja postaje još sumanutija. Svirali su svuda, na turneje u ove dijelove svijeta zalaze rijetko ili nikada. Stoga, pozdravimo ih jer „Nightmare fires“ priča ih konačno vodi k Močvari. U ovom bendu podjednako uživaju darkeri, postpunk pozeri, metalci i svi oni/e kojima je duša crna. Iako je glavnica projekta stacionirana u Njemačkoj, ostatak benda čine razni crust metal otpadnici znani lokalnom podzemlju.

Isolationsgemeinschaft su berlinski odgovor na sve ono što sad proživljavaju Boy Harsher i svi njima slični bendovi. Duo koji svoje synthove kanalizira u sredinu 80′-tih, kada su droge bile bolje, klabing luđi, a Rolandovi tek krenuli u uporabu. Dakle, pred nama je jedan old skul set posvemašnjeg ludila, gdje nas dva lika tjeraju na ples dok razmišljaju o kraju svijeta kakvim ga poznajemo.

The Answer Lies In The Black Void iliti što se dogodi kad breakcore pionir Jason Köhnen, narodu znan kao Bong-Ra počne svirati i istraživati bespuća ambijentalna doom metala. Traga je ostavio i kroz Celestial Season, The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, The Mount Fuji Doomjazz Corporation, Wormskull, Voodoom… ali ovdje se igra isključivo rifovima uz pratnju sjajne vokalistkinje Martine Horváth (Thy Catafalque) s kojom gruva i projekt Mansur. Sve ovo, pa i mnogo više od toga nas očekuje na njihovom premijernom gigu.

Upad u pretprodaji: 10 €/ 75,35 kn
Upad na dan događanja: 12 €/ 90,41kn

Koncert je podržan od strane Ministarstva kulture RH i programa Liveurope. Mreža Liveurope sufinancirana je kroz program Kreativne Europe Europske unije.

Sljedeći događaj

23
lis
Zagreb
Centar kulture na Peščenici
Improvizije/Koncart – Ane Paška