06
lip
Dubrovnik
Atrij Kneževa dvora

Dubrovačko glazbeno proljeće: Večer francuske glazbe

Dubrovnik | Atrij Kneževa dvora

06. 06. 2024 | 21:00

Dubrovačko glazbeno proljeće: Večer francuske glazbe

Tibor Bogány i DSO

share

Sljedeći koncert u programu Dubrovačkog glazbenog proljeća je u četvrtak, 6. lipnja kada će u Dubrovačkom simfonijskom orkestru gostovati maestro Tibor Bogány. Koncert će se održati u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat, a nosi naziv „Večer francuske glazbe“.

Maestro Tibor Bogány ovu će se večer publici predstavit i kao solist i kao dirigent. Naime, publika će ga moći poslušati u Saint-Saënsovom koncertu za violinu i violončelo “La Muse et le Poète” zajedno s violinisticom Mirabai Weismehl Rosenfeld. Također, na programu su Petite Symphony Charlesa Gounoda i Bizetova Simfonija br. 1 u C duru u kojima će Bogány ravnati orkestrom. Kao impresivna scenska pojava, Bogányi je poznat po svojim brojnim virtuoznim interpretacijama. Dirigira simfonijskim i opernim repertoarom s vodećim orkestrima diljem svijeta, a s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom surađuje već godinama. 

Mirabai Wiesmehl Rosenfeld rođena je u San Franciscu, a 2018. godine se priključila Dubrovačkom simfonijskom orkestru kao koncert majstorica. Prije toga odabrana je na međunarodnoj audiciji u New Yorku u odjel prvih violina Orkestra de la Comunitat Valenciana, Španjolska, kojim često ravna Zubin Mehta. Kao koncertmajstorica, Mirabai je također vodila Rivera Cameratu i New World Symphony.

Koncert se održava u sklopu ciklusa Dubrovačko glazbeno proljeće koji organizira Dubrovački simfonijski orkestar uz podršku Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu DSO-a (Slanica), u Luži, agenciji Perla Adriatica i online u sustavu ulaznice.hr, a građani na blagajni DSO-a ostvaruju popust od 30% kao i niz drugih pogodnosti o kojima se mogu informirati na broj 091 613 7314.

Sljedeći događaj

07
lip
Rijeka
Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka
R. Wagner: Rajnino zlato u HNK Zajc – Premijera