20
sij
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Dubrovnik Zagrebu u Lisinskom

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

20. 01. 2024 | 19:00

Dubrovnik Zagrebu u Lisinskom

Dubrovnik Zagrebu u Lisinskom

share

Uoči Feste Svetog Vlaha, prvi put u Zagrebu, pod nazivom Dubrovnik Zagrebu, očekuje vas svečani koncert pjesama koje su obilježile Dubrovnik i najpoznatije dubrovačke autore i izvođače.

Tim programom brojni popularni dubrovački izvođači glazbeno će povezati sjever i jug Hrvatske.
“Zagrepčanima, ali Dubrovčanima koji žive u Zagrebu, na posebnoj glazbenoj večeri najpopularnije skladbe, od Vlaha Paljetka do Đela Jusića, od Tereze Kesovije, preko Dubrovačkih trubadura, Mila Hrnića, do Klape Kaše izvodit će popularni solisti i sastavi iz Dubrovnika, ali i njihovi glazbeni domaćini iz Zagreba i Hrvatskog zagorja”, ističe Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika.
Nastupit će: Tereza Kesovija, Dubravka Šeparović Mušović, Roko Radovan, Nataša Dangubić, Tibor Karamehmedović, Mihaela Tepšić, Maja Grgić, Nevio Končić, Marko Vukić, Gordana Ivanjek Tušek, Branko Greblički Ventek, Klapa Brv, Ženska klapa Linđo, Ženska klapa Figurin, Klapa Ragusavecchia, Klapa Kaše, Klapa Ragusa i Klapa Maestral.
Koncertom u Zagrebu nastavit će se izvrsna suradnja Grada Dubrovnika i Radija Kaj, potaknuta u siječnju 2023. u Dubrovniku, gdje su izvedene najpopularnije kajkavske popevke u sklopu projekta U ozračju KAJ-a, koji Radio Kaj organizira širom Hrvatske pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.
Organizatori koncerta Dubrovnik Zagrebu, Grad Dubrovnik, Radio Kaj i Društvo Dubrovčana u Zagrebu, kao i svi izvođači koji će nastupiti, nadaju se jednoj izuzetno lijepoj i emotivnoj glazbenoj večeri za pamćenje.
Dobro došli!

Sljedeći događaj

20
sij
Split
Hrvatski dom Split – Koncertna dvorana Ive Tijardovića
Quinteto Astor Piazzolla u Hrvatskom domu u Splitu