24
stu
Zagreb
KSET

Dunjaluk

Zagreb | KSET

24. 11. 2022 | 20:00

Dunjaluk

unnamed (15)

share

World music dvojac Dunjaluk najavio je koncertnu promociju debitantskog albuma u zagrebačkom KSET-u u srijedu, 23. studenog. Album prvijenac najavili su već singlom i spotom „Džidža”, a publika sada ima jedinstvenu priliku po prvi put uživo čuti zanimljiv zvuk benda koji je na hrvatsku glazbenu scenu unio dašak svježine.

„A što svira Dunjaluk? Dunjaluk svira sevdalinke tako da s njih skida slojeve koji su kroz 20. stoljeće postali pravila žanra. Svira ih ispočetka, kao da su nove. Dunjaluk traži univerzalno u tradiciji, ono što rezonira i danas, i prevodi to u moderni muzički izraz. To je sevdah za one koji misle da ne vole sevdah”, ističu iz benda.

Dunjaluk, world music projekt Dunje Bahtijarević i Luke Čapete, neobičan je spoj sevdaha, jazza, rocka i psihodelije. Iako se na prvu čini kao da je naziv skrojen od imena članova ovog dueta, radi se o turcizmu koji znači ovozemaljski svijet, koji prikladno imenuje zvuk i identitet Dunjaluka. Njihov album će objaviti diskografska kuća Cantus u petak, 24. studenog.

Sljedeći događaj

24
stu
Zagreb
Vintage Industrial Bar
M.O.R.T.