16
stu
Zagreb
Dva osam

Embassy 516 i Neon Iglu u klubu Dva Osam

Zagreb | Dva osam

16. 11. 2023 | 20:00

Embassy 516 i Neon Iglu u klubu Dva Osam

Embassy 516 i Neon Iglu u klubu Dva Osam

share

Embassy 516 i Neon Iglu u klubu Dva Osam

Embassy 516 vraća se pred zagrebačku publiku! Bit će to prvi koncert u sklopu promocije trećeg studijskog albuma “Trans.” koji izlazi u istome tjednu za Geenger Records.
Službeni singl i lyric video “Darkslide” već je dostupan na YouTube kanalu i ostalim digitalnim platformama!
Vinilno izdanje s ukupno 10 pjesama zaokruženo je kroz dinamični shoegaze / dreampop / post-metal zvuk na koji je band naviknuo slušatelje na prethodnim albumima “Surveillance of the Environment” (2012.) i “Correlation” (2018.). Novi album su snimili Ivica Glunčić, Tomislav Kličan i Žarko Dragojević, a na koncertnom dijelu će im se pridružiti Maro Zajec.
Audiovizualni kolektiv je također nastavio uspješnu suradnju s Igorom Juriljem, poznatijem kao Yellow Yuri, koji je ilustrirao naslovnicu i pobrinuo se za vizualni dizajn kao i na prethodna dva albuma, čime je nakon desetljeća zaokružena planirana konceptualna trilogija. Album je također dijelom ostvaren kroz godišnji program udruge Audiovizualni centar Dubrovnik uz potporu Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i županije Dubrovačko-neretvanske.

Neon Iglu je post-rock kvartet iz Varaždina.
Zajednička ljubav prema glazbi spojila je u jesen 2019. godine Igora Maleša (gitara), Luku Kekeza (bubnjevi), Sinišu Sovića (gitara) i Sinišu Kolarića (bas, glas) koji su odmah prionuli radu na svom glazbenom izričaju i komponiranju. 2020. godine u suradnji sa snimateljem i producentom Marinom Kerešom snimaju izuzetno hvaljen album “Stranput”, koji je pod okriljem Geenger Recordsa svjetlo dana ugledao u svibnju 2022. godine.

Cijena ulaznice:
– 8,00 € u pretprodaji
– 10,00 € na ulazu u klub
– 6,00 € za studente, uz predočenje X-ice, na ulazu u klub
Osim putem interneta, ulaznice se mogu kupiti u dućanu ploča PDV, na prvom katu kluba Pločnik, u Međimurskoj ulici 21 u Zagrebu.

Sljedeći događaj