25
velj
Rijeka
The Beertija

Emphasis, Beluga

Rijeka | The Beertija

25 .2022

Emphasis, Beluga

Beluga

share

EMPHASIS
Čakovečka skupina Emphasis vraća se u Rijeku nakon četverogodišnje stanke s novim materijalom. Kroz godine rada bruse svoj jedinstveni zvuk, oslanjajući se na izražene rifove i mračnu atmosferu. Radi se o spoju metal i post rock glazbe u kojem se isprepliću žestoki elementi s melodičnim dijelovima te mnoštvom ambijentalnih prijelaza.

Dečki premošćuju nekoliko glazbenih žanrova, a inspiraciju traže u velikanima kao što su Caspian, Russian Circles, This Will Destroy You, Enslaved i Isis.

BELUGA
Beluga je nastala 2018. godine, dok su njeni dobro poznati članovi aktivni na sceni još od devedesetih (Analena, Ha Det Bra, Pepel Puh, I Don’t Think So!, Pitsome Pete… ). Bend je u početku bio dvojac koji je uz pomoć efekata i loopera zadao temelje prvim pjesmama, a nakon priključenja basiste dobiva na ritmičnosti, žestini i više organskom zvuku. Samim time širi se i zvučna slika benda, upotpunjena video projekcijama u vlastitoj produkciji.

Iako ih se najčešće uspoređuje s žanrovskim velikanima poput God Is An Astronaut, Mogwai, Explosions In The Sky… uz post rock pristup, zvuku pridodaju utjecaje alternative 80-ih, stoner rocka, pa čak i grungea.

U svome premijernom nastupu, riječkoj publici će se predstaviti debitantskim EP-em “Oceans Apart” u izdanju Geenger Recordsa u prosincu 2021.

Ograničen broj ulaznica je već u prodaji po cijeni od 50 kn i to u Dallas Music Shopu Rijeka i mrežnom sustavu Entrio.
Zajedničku organizaciju potpisuju riječki Distune promotion i nezavisna izdavačka kuća Geenger Records pod čijim okriljem sva tri benda izdaju svoje materijale.

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje u skladu s navedenim odlukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.

Sljedeći događaj

25
velj
Zagreb
Tvornica kulture
Buntai