31 svi - 05 lip
Zagreb
KSET

Festival ZEZ 2022.

Zagreb | KSET

31 .05 - 05.06 .2022

Festival ZEZ 2022.

share

ZEZ, Zavod za eksperimentalni zvuk, festival je posvećen eksperimentalnoj glazbi i srodnim izričajima u zvuku koji se ponovno odvija u originalnom, proljetnom razdoblju.
Evo što kažu u najavi nadolazećeg izdanja:
“Godina je 2022. Otvaramo sljepljene oči i zbunjeno ih trljamo. Gdje smo? Što se dogodilo? Kamo su nam otišle dvije godine života?
Sve što znamo je da je proljetno sunce okupalo Zagreb i da je vrijeme za povratak ZEZ Festivala u proljetni termin, u kojem je i rođen. Svoju petu obljetnicu proslavit će od 31.5. do 5.6.2022. u KSET-u kroz 5 koncertnih večeri s vrhunskim svjetskim i domaćim imenima, Izložbu zvuka, praktične radionice i diskusije o načinima na koji se zvuk i glazba isprepliću s našim životima.
U skladu s prevrtljivim duhom proljeća, ZEZ Festival će ponovno pokazati svoja raznolika žanrovska lica, od razigranog folka preko mračnog dronea i buke do delikatnih elektronika.
Ovogodišnje izdanje donosi i novu programsku aktivnost – umjetničku rezidenciju koja će omogućiti glazbene i multimedijske suradnje domaćih i međunarodnih umjetnika/ca čiji ćemo zajednički rad gledati i slušati na ZEZ-u. Izložba zvuka ovaj put će biti smještena u samo srce festivala i na jednu noć KSET napuniti zvukovnim i multimedijalnim radovima i izvedbama domaćih i stranih umjetnika/ca. Uz to će se po običaju odvijati sadržajni popratni program radionica i edukativnih diskusija, ovaj put i u sunčanom dvorištu KSET-a.
Ono što čini baš ovo proljeće posebnim je da se, osim prirode, ovaj put bude i ljudi. U zraku miriše oprezna nada da je nekoliko godina abnormalnosti polako na izmaku. Ali, istovremeno pupa i svijest o tome da će se naše ideje normalnog neprestano mijenjati. Upravo toj svijesti posvećen je ovaj ZEZ, a na neki način, i svaki ZEZ do sad. Slavlje nelagode, otklon od navike. Ovaj ZEZ posvećen je sreći promjene.
Trgnimo se zajedno iz ovog predugog zimskog sna i ovo proljeće procvjetajmo drugačije”

Sljedeći događaj

31
svi
Zagreb
Zagrebački velesajam
Nick Mason’s Saucerful of Secrets