24
stu
Slatina
Glazbena škola Milka Kelemena

Filip Pavić Quartet

Slatina | Glazbena škola Milka Kelemena

24. 11. 2022 | 19:00

Filip Pavić Quartet

315472164_6036823349663020_6061263894173283940_n

share

U četvrtak 24.11. Filip Pavić Quartet održat će koncert u dvorani Glazbene škole Milka Kelemena u Slatini, koji će ujedno biti emitiran putem live streama na Youtube kanalu Filipa Pavića te prenesen na Facebook i Instagram stranicama Filipa Pavića i JazzHR-a, vodeće institucije hrvatskog jazza.
Program se sufinancira putem natječaja za razvoj publike u kulturi Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Filip Pavić Quartet:

Filip Pavić – gitara
Petar Ćulibrk – klavir
Zvonimir Šestak – kontrabas
Borko Rupena – bubnjevi
Filip Pavić rođen je 1991. godine u Zagrebu, a gitaru je počeo svirati s 11 godina. 2011. godine upisuje studij Jazz gitare na Univerzitetu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu u klasi profesora Guida Jeszenszkog. Nakon preseljenja u Graz, Filip ima priliku surađivati s mnogim vrhunskim glazbenicima i bendovima, kao što su Jim Rotondi (kao višegodišnji član Jim Rotondi Electric Banda), Renato Chicco, Michael Abene, Klemens Marktl i drugi.
2019. godine završava master studij jazz gitare u Grazu, a istodobno postaje sve traženiji na hrvatskoj glazbenoj sceni, pa tako, osim s vrhunskim jazz glazbenicima, redovito surađuje i s glazbenicima drugih žanrova (Lucija Ćustić – Luce, Nina Romić, J.R. August…).
Krajem 2018. godine Filip je ostvario dvije značajne suradnje s Jazz Orkestrom HRT-a, prvo kao solist na koncertu “New Generation” u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a onda u sklopu povijesnog Jumbo Big Banda, sastavljenog od slovenskog, srpskog i hrvatskog jazz orkestra, na Novosadskom jazz festivalu.
Filip je dvostruki dobitnik nagrade Status, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija – 2019. godine za Mladu nadu jazz glazbe te 2020. godine za najboljeg jazz gitarista. U listopadu 2019. godine, Croatia Records objavila je njegov prvi samostalni autorski album “Terra Incognita”, s posebnim gostom Matijom Dedićem, koji je izazvao izvrsne reakcija kako publike, tako i struke i kritike, pa je tako uvršten i na nekoliko top lista najboljih albuma godine.
Projekt je promoviran u brojnim medijima, a dosad je održano i mnogo uspješnih koncerata po cijeloj Hrvatskoj (Jazz & Cabaret klub Kontesa u Zagrebu, Kuća umjetnosti Arsen u Šibeniku, Dubrovnik Jazz Outbreak festival, Jazz na Zametu u Rijeci, Jazzica Fest u Bjelovaru, River Jazz Fest, Centar za kulturu Novi Zagreb, Kunstbunker festival u Dugoj Resi, Virovitica, Zabok).

Sljedeći događaj

24
stu
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana
Majstorski Ciklus: Aleksandar Marković dirigent, Jasminka Stančul klavir