21
srp
ZAGREB I OKOLICA
Brezje

Forestland

ZAGREB I OKOLICA | Brezje

21. 07. 2023 | 16:00

Forestland

Forestland Festival /Julien Duval

share

Ljeto na sjeveru već 11 godina ne može se zamisliti bez Forestland festivala. Još od 2013. godine srpanj  je rezerviran za najveći elektronski, ali i hip hop, trap i rap festival.

Od 21. do 23. srpnja 2023. godine maleno Brezje će se ponovo transformirati u najveći festivalski pogon u Hrvatskoj gdje će u 48 sati festivala ugostiti gotovo 60 artista na preko 14 hektara festivalske površine.

„Pred gotovo četiri godine uveli smo uz DJ nastupe i koncept live actova, odnosno hip hop i trap“ započinje Saša Mikac, organizator i booking manager. „Ogroman dio glazbenog prostora danas pripada upravo tim pravcima, a njihov nastup i stil glazbe komplementaran je EDM i elektronici, stilu koji gajimo na glavnim, masovnim pozornicama. Ove godine uz Kirila Djaikovskog iz Makedonije stižu i Buba Coreli i Jala Brat iz Bosne i Hercegovine, ali i brojni regionalni izvođači. „Vraća nam se Dekova iz Kine, iz Izraela dolazi odličan, vrhunski DJ Mr. Black, a tu je i naš neizostavni techno stage – Forestroom koji ponovo unosi novitete u festivalski program.

All female Forestroom petak


Forestroom je klupski, underground tech-house stage koji je prošlih godina bio gotovo jednako popularan kao i glavna pozornica. Insolate, Yelloheadz, Alex Kenji, Yakka, E-Base, Umek, Nusha i desetine drugih nastupali su na ovoj pozornici.
 
Petak na 11. izdanju festivala Forestland pozornicu Forestroom prepušta ženama: „Htjeli smo osvježiti koncept, djevojke, žene, DJ-ice, proteklih godina bile su važan dio festivala poglavito u techno svijetu pa smo odlučili ove godine cijeli jedan dan posvetiti njima. Forestroom će u petak biti zato „ženski“ pa tako nastupaju Emily, Rosana Rabuza, Andrea Fox, a očekuje se i potvrda još nekoliko dobrih imena u skorije vrijeme“ nastavlja Saša Mikac. „U subotu nam na Forestroom dolaze Tomo in der Muhlen, Kraunlder, ali i vjerojatno najveći techno DJ Ramiro Lopez!“ Španjolski DJ i producent koji nastupa od 1996., od Ibize do Sao Paola, od Barcelone do Beijinga, a ovog ljeta dolazi i na Forestland gdje će se svjetla Forestrooma uperiti upravo u njega i njegov magičan set.
Festivalske ulaznice do 1. svibnja se prodaju po cijeni od 25 eura za oba dana u sustavu Entrio, ili na fizičkim prodajnim mjestima, dok se kamp i VIP ulaznice mogu kupiti već od 30 odnosno 75 eura.

Sljedeći događaj

21 - 23
srp
Sinj
Hipodrom
20. S.A.R.S. festival