20
lis
Zagreb
Peti Kupe

Freilauf: Prins Thomas + Pepi Jorgade @ Peti Kupe

Zagreb | Peti Kupe

20. 10. 2023 | 23:00

Freilauf: Prins Thomas + Pepi Jorgade @ Peti Kupe

Freilauf Prins Thomas + Pepi Jorgade

share

Prins Thomas se vraća u Peti Kupe, i to kao gost svog prijatelja Pepija Jogardea u novom izdanju Freilaufa.

Prins Thomas je osoba koja nije samodopadna te se ne voli hvalisati, iako je bez sumnje jedan od najboljih DJ-eva na svijetu. Suradnja s Lindströmom, Todd Terjeom i drugim glazbenicima iz Osla čini taj grad manje poznatim, ali je desetljećima epicentar retrofuturističke glazbe. Njegov label Full Pupp i Internasjonal donose izvanredne glazbene izdanja diljem svijeta, oblikujući pojmove kao što su Nu Disco i Dark Disco.

Današnja ikona norveške elektroničke scene, ali i šire, prve je korake kao DJ napravio kad je imao devet godina, puštajući hip hop i electro usporedno sa svojim break dance pokušajima. Svirao je gitaru, bas i bubnjeve u više bendova nego što Norveška ima jezera. Okušao se i u violončelu, no više ga je tada zanimala svirka u raznim žanrovima od punka do psihodeličnog popa. Smiješila mu se i karijera kuhara, no nakon što su ga 1994. prijatelji pozvali da bude DJ u njihovom novom klubu, radost reprodukcije ploča za pultom učinila je svoje.
Prins Thomas izrastao je u majstora sa svim karakteristikama dobrog DJ-a: odličnom vještinom, produkcijom, remixevima kakve bi mnogi poželjeli raditi te sposobnošću besprijekornog slaganja stvari, dodajući im novu dimenziju. U svojim setovima savršeno miješa staro s novim, minimal s balearicom, Detroit technom, discom ili svojim klasicima, a nađe se tu i primjesa krautrocka, psihodelije i prog rocka.

Sve u svemu, odlična glazbena kombinacija koju na Freilauf donose Prins Thomas i Pepi.

Sljedeći događaj

20
lis
Zagreb
AKC Attack
Volta & Agenda Afterparty @ Attack