03 - 12
srp
ISTRA I PRIMORJE
Lovran

FUGIP 2023.

ISTRA I PRIMORJE | Lovran

03 - 12.07.2023

FUGIP 2023.

CIPERA II 06.07.2023

share

Pod zajedničkim nazivom Festival umjetnosti glazbe i plesanja- FUGiP na povijesnim i atraktivnim lovranskim lokacijama naizmjenično će se od 03. do 12. srpnja lovranskoj publici predstaviti razni umjetnici udružujući umjetničke snage PAL – Plesnog art laboratorija i 6. festivala klasične glazbe „Lovran classic“.

U ponedjeljak 03. srpnja u 20h festival će otvoriti multimedijalna izložba s naslovom Tihi mjesec + Tijek u gradu koji teče + Dimenzije plesa u lovranskoj Gradskoj kuli. Autorica i fotografkinja je Fanni Tutek Hajnal, koja će na samom događanju popratiti plesače izvodeći vlastitu autorsku glazbu. Umjetnička voditeljica je Senka Baruška, a plesači su Martina Rukavina, Kate Foley i Laia Stevanović. Program je nastao u uz pomoć i u zajedničkoj produkciji UPUH-a, PAL-a, Grada Rijeke, Mađarskog Ministarstva vanjskih poslova i vanjske trgovine, te Mreže mađarskih gostujućih predavača.

U utorak 04. srpnja u 21h na trgu sv. Ivana nastupit će riječki Trio Kamov kojeg čine Anton Kyrylov, violina Giovanni Genovese, violončelo i Juraj Marko Žerovnik, klavir. Oba gudača trija vođa su dionica riječke filharmonije, dok Žerovnik se pored solističkog rada uspješno bavi kompozicijom.

U četvrtak 06. srpnja u 20h u Zipera beach baru započet će predstavljanje umjetničkog programa PAL te izvedba plesnih kompozicije suvremene plesne umjetnice Laie Stevanović i njenih gostiju. U 20.40 h započinje video Retrospektiva umjetnice Fanni Tutek Hajnal.
U 22:30 program završava Noćnim đirom – morska šetnja barkom za sudionike programa i goste večeri u suradnji sa ribarskim obrtom Škamp. Umjetnička voditeljica programa je Senka Baruška.

U ponedjeljak 10. srpnja u 20:30 i 21:30 plesna umjetnica Irena Mikec pripremila je plesni duet s podnaslovom Lunete i sad koji će se izvesti u lovranskog starom gradu iza župne crkve sv. Jurja. Radi se o zagrebačko-lovranskoj suradnji glazbenika i plesnih umjetnika u kojoj su se susrele klasična glazba, suvremeni plesni pokret i priča jednog starog lovranskog trga. Plesači su Dora Pocedić i Roko Farkaš. Glazbu su pripremili Jelena Tihomirović i Metod Sironić. Umjetnička voditeljica je Senka Baruška.

U utorak 11. srpnja u 21h u umjetničkoj galeriji Laurus nastupit će Trio Corrente u sastavu Metod Sironić, traverso, Lea Sušanj Lujo, viola da gamba i Jelena Tihomirović, čembalo. Ovaj trio djeluje već niz godina i do sada nastupio je na najvažnijim festivalima za ranu glazbu u Hrvatskoj od kojih možemo izdvojiti Varaždinske barokne večeri.

U srijedu 12. srpnja u 21h na trgu sv. Ivana nastupit će Duo harfi kojeg čine Diana Grubišić Ćiković i Veronika Ćiković. Duo će se predstaviti raznim djelima iz repertoara i obradama za ovaj instrument. Veronika Ćiković studirala je harfu kod majke Diane na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji. Često im se pridružuje i najmlađi član obitelji Marta Ćiković u jedinstvenom harfističkom triju.

Ulaz na sve plesne programe je slobodan. Ulaznice za programe 6. Lovran Classica mogu se rezervirati na email adresu [email protected], te kupiti sat vremena prije početka koncerta.

*U slučaju lošeg vremena koncerti će se održati u umjetničkoj galeriji Laurus

Festival je realiziran uz potporu i suradnju: Općina Lovran, TZ Općine Lovran, Ministarstvo Kulture i Medija RH, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, BHS – Best hospitality solutions, Liburnia Riviera hoteli, Stubica d.o.o., Park prirode Učka, Cvjećarnica „Bonsai“ Lovran.

Sljedeći događaj

03
srp
SREDIŠNJA I SJEVERNA HRVATSKA
Koprivnica
Darko Rundek i Jazz Orkestar HRT-a