13 - 15
svi
Zagreb
Jarun

Future Scope Festival

Zagreb | Jarun

13 - 15.05.2022

Future Scope Festival

Futurescope Festival

share

Od 13. do 15. svibnja zagrebačkom Jarunu, na četiri različita stagea, održat će se prvi Future Scope festival s preko 30 izvođača elektronske, hip hop, rock i pop glazbene scene

Jedan od najpoznatijih zagrebačkih klupskih programa Future Scope prošle je godine obilježio 20. obljetnicu postojanja, a koju ove godine slavi u velikom stilu – trodnevnom feštom na jezeru Jarun, koja će se odvijati na četiri stilski različita, ali kvalitetom komplementarna stagea. Ovaj okrugli rođendan slavi se od 13. do 15. svibnja 2022. i to na jarunskom Otoku hrvatske mladeži. Protagonisti slavlja su neki od najpoznatijih domaćih, ali i svjetskih glazbenika.

Impresivan line-up predvodi jedan od najpoznatijih techno DJ-a Sven Väth, koji je zbog svojeg iznimnog doprinosa žanru dobio nadimak Papa Sven. Slijede ga Stacey Pullen (koji u Zagreb dolazi iz Detroita, grada u kojem je techno i nastao), veterani trancea Mauro Picotto i Paul Van Dyk, Sam Paganini, autor bezvremenske himne “Rave”, Rush, američki DJ i producent koji se može pohvaliti time da broj objavljenih ploča i izdanja broji u desecima, zatim Nicole Moudaber, jedna od najuspješnijih žena u elektroničkoj glazbi te Faithless, elektronički bend koji potpisuje “Insomniju”, a u Zagreb dolazi predstavljajući se DJ setom. Ljubitelji britanskog Wiggle tech-housea zvuka bit će sretni jer na line-upu su se našli i Terry Francis, Nathan Coles, jako poznati zagrebačkoj publici, a program će u svim danima upotpuniti i dobro znana imena domaće elektroničke scene, među kojima su i rezidenti Future Scopea; nastupat će i Petar Dundov, Felver, Shipe,  DJ Jock, Mr. DJ Dario, Marina Karamarko, E-base i drugi.

Na Live stageu nastupit će Rundek i Ekipa, TBF, Elemental, Detour, ABOP, Boris Štok i još puno drugih imena koje će organizatori festivala objaviti uskoro!

„Na glazbu gledamo kao na širok pojam, zbog čega smo odlučili napraviti festival koji spaja različite žanrove, pa i različitu publiku. Bit će ovo interesantan spoj supkulturnih i mainstream glazbenih pravaca. No, iako se dva smjera u kojima idemo stilski razlikuju, oni imaju neke zajedničke točke – urbani štih, kvalitetu i publiku željnu dobre zabave”, kažu organizatori.

Iako je tehnički prvi Future Scope party održan u travnju 2001., ekipa koja stoji iza brenda ističe kako su 2002. počeli s velikim stranim gostovanjima, koja su im do danas ostala zaštitni znak i najjači adut, pa tu godinu smatraju godinom rođenja brenda kakav je on danas.  U tih su 20 godina prošli brojne lokacije, preko murterske Čigrađe, pa do The Besta i nekadašnjeg OTV-a, da bi program pronašao svoj stalni dom u Boogaloou i na Jarunu.

Najviše su, pak, ponosni na svoju publiku. „Oni su nas držali na oprezu i zbog njih smo uvijek ulagali maksimum truda i strpljenja. Bez njih ne bismo bili toliko dosljedni, a na koncu i dugovječni. Ako moramo izdvojiti projekte koji čuvaju posebno mjesto u našem srcu, onda su to Fatboy Slim na Velesajmu 2020. te Boris Brejcha na Jarunu iste godine. To su bila dva velika partija koja smo uspjeli odraditi unatoč kompliciranim COVID-19 mjerama. Pamtimo i Amelie Lens na Velesajmu s 3.000 posjetitelja te party s Jeff Millsom u Boogaloou, koji je najposjećeniji event u povijesti tog kluba”, kažu iz organizacije.

Organizatori su pripremili early bird festivalske ulaznice koje se mogu kupiti do 15. veljače po promotivnoj cijeni od 199 kn putem sustava Entrio, a više informacija o festivalu potražite na njihovim društvenim mrežama.

Sljedeći događaj

13
svi
Zabok
Ljetna pozornica krčme Polanović
Cinkuši – Proljeće u Zaboku